Începând de luni, 16 noiembrie a.c.,  de la ora 00.00, comuna Sâmbăta de Sus intră în carantină. Această măsură s-a luat pentru a se evita răspândirea virusului COVID -19, rata de infectare în localitate  depășind 9 cazuri la mia de locuitori.

,,Prefectura ne va transmite toate măsuri pe care le vom lua în această perioadă. 14 zile comuna intra în carantinată, nimeni nu intră, nimeni nu iese din localitate. Am ajuns în această situație din cauza unor cetățeni iresponsabili care au avut simptome și nu s-au izolat în locuință. Medicul de familie le-a spus că sunt suspecți de COVID -19  și le-a recomandat izolarea și testarea, însă ei au refuzat” a spus Morariu Nicolae, primarul comunei Sâmbăta de Sus.

Comitetul local pentru situații de urgență al comunei Sâmbăta de Sus se va întruni astăzi, 16 noiembrie 2020, pentru a stabili măsurile care trebuie respectate de către cetăţeni.  Nu se ştie însă dacă va intra în carantnă şi zona turstică. Carantinarea a fost impusă pentru perioada 17 – 30 noiembrie 2020. Vom reveni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here