Articol publicat la comanda de ProRomânia Braşov, CMF 11200008

România trece printr-o perioadă de tranzit şi printr-un proces continuu de modernizare, iar încă o dată în istoria ţării avem ocazia unică de a trimite reprezentanţi cu adevărat cunoscători de administraţie publică în Parlament, pentru a susţine interesele vitale ale societăţii, ale tuturor cetăţenilor. Împreună suntem mai puternici, iar proiectul nostru este bazat pe principii esenţiale.

PRO România are posibilitatea de a gestiona atât criza epidemiologică cât şi dezechilibrul financiar prin Sprijinul Economic de Criză. De asemenea, vom asigura Venitul Minim de Criză pentru că judeţul Braşov merită mai mult, fiecare dintre dumneavoastră merită să trăiască în siguranţă şi să cunoască stabilitatea  socială. Nu toţi oamenii vor avea nevoie de Venitul Minim de Criză, dar cei care au, merită să se bucure de acest beneficiu.

Sunt Mihai Valentin Popa, am experienţa, hotărârea, determinarea şi înţelepciunea de a reprezenta interesele cetăţenilor din judetul Braşov cu professionalism şi altruism. Am fost deputat şi în calitatea mea din Comisia Juridică din Camera Deputaţilor am iniţiat peste 38 de proiecte legislative dintre care amintesc doar LegeaLaptelui, LegeaMuntelui şi Legea privind autostrada Braşov- Bacău.

PRO România oferă promisiunea ieşirii din criză printr-o soluţie concretă şi realizabilă. Prin contractul social, statul are îndatorirea să sprijine întreaga populaţie, iar noi suntem în Parlament ca să exprimăm clar şi echitabil interesele prioritare ale societăţii, respective siguranţa socială, soluţionarea fezabilă a crizei, dezvoltarea economiei pentru asigurarea bunăstării românilor, şi un pachet de măsuri integrate pentru educaţie şi sănătate.

Vă invit să facem asta o realitate, împreună. Haideţi să lucrăm împreună pentru o Românie deschisă, o Românie în care criza nu afectează bunăstarea seniorilor, educaţia copiilor şi activitatea profesională a noastră. Cred în lucrurile bine făcute, iar alături de PRO România sunt aici pentru a asculta, a proiecta şi a face!

Pentru ca vocea dumneavoastră să se facă auzită în Parlamentul României, votaţi Mihai Valentin Popa  în calitate de Senator.

 

Misiunea PRO: Venit Minim de Criză şi PRO Sprijinul Economic de Criză

Situaţia precară cu care se confruntă România trebuie gestionată proactiv, iar PRO România este forul în care soluţiile pentru ţară sunt concrete, clare şi fezabile. Pentru îmbunătăţirea şi depăşirea condiţiilor de criză, PRO România vă propune o abordare comprehensivă care îmbină măsurile sociale cu cele economice astfel încât fiecare cetăţean, respective fiecare întreprindere să poată beneficia de avantajele unui proiect sustenabil.

  • Venitul Minim de Criză este o iniţiativă unică în România care presupune asigurarea sumei de 2.000 lei lunar pentru persoanele singure şi suma de 1.500 lei lunar/membru de familie.  PRO România se angajează să ofere diferenţa dintre veniturile realizate de o persoană şi plafonul antemenţionat de 2.000, respectiv 1.500 lei. De exemplu, dacă dumneavoastră aveţi un venit lunar de 1.300 lei, noi vă vom asigura lunar suma de 700 lei, jumătate din sumă fiind oferită în bani şi jumătate în tichete valorice care pot fi utilizate pentru produsele alimentare şi sanitare. Proiectul este unul clar, iar persoanele interesate pot accesa ajutorul doar prin depunerea unei cereri la sediul primăriei.
  • PRO România este alături de întreprinzătorii români. Deoarece afacerea dumneavoastă este la fel de importantă pentru noi cât este şi pentru dumneavoastră, am realizat un proiect inovativ care se adresează IMM-urilor, firmelor cu capital privat şi capital românesc. Măsura presupune reducerea cotei TVA de la 9% la 5% pentru produsele alimentare şi agricole, precum şi pentru serviciile din cadrul HORECA. De asemenea, s-a propus anularea unor obligaţii fiscale începând cu anul 2021 pentru IMM-uri precum: impozitul pe profit, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele şi impozitele datorate pentru activele corporale neutilizate din cauza restricţiilor şi interdicţiilor administrative. Știm că firmele mici au de suferit cel mai mult în perioada de criză, iar pentru ce-i care şi-au întrerupt activitatea, ne angajăm să acoperim 50 % din valoarea totală a chiriei dumneavoastră.
  • PRO România este pro solidaritate, iar viziunea noastră este inclusivă. Lucrăm împreună pentru prosperitatea cetăţenilor, capacitatea acestora de a-şi asigura bunurile necesare, iar pe de altă parte, lucrăm împreună pentru salvarea firmelor mici şi mijlocii.
  • Industria HORECA şi producţia agro-alimanetară sunt esenţiale pentru locuitorii Judeţului Braşov, iar cetăţenii au nevoie de stimulente care să le asigure bunăstarea şi siguranţa pe termen lung. PRO misiunea mea este ieşirea din criză. Vă aştept alături de mine pe 6 decembrie 2020. Am nevoie de încrederea voastră să mă susţineţi pentru că dumneavoastră şi judeţul Braşov merită mai mult!

Profesionalism. Competenţă. Echipă. Alianţa PRO România- ALDE

  • În cadrul congresului organizat duminică de către cele două formaţiuni politice, PRO România şi ALDE, s-a hotărât fuziunea acestora, sub denumirea de partidul PRO România Social Liberal, pentru crearea unei alianţe politice puternice şi a unei echipe competente. Am decis cumularea resurselor şi am pornit la drum împreună cu un scop clar: bunăstarea socială şi economică a cetăţenilor. Pentru că ştim că oamenii au nevoie de siguranţa zilei de mâine, fuziunea este răspunsul nostru la situaţia politică şi socială actuală.
  • În ultima perioadă, s-a observat o polarizare a mediului politic prin prezenţa majoritară la putere a partidelor tradiţionale, PNL şi PSD. Aşadar, nevoia României de a avea o adevărată forţă de opoziţie este imperativă. (Alianţa) PRO România – ALDE este singurul proiect politic care aduce elemente inovative în planul electoral şi singura formaţiune care luptă împotriva cooperativei bipolare PNL–PSD.
  • Criza sanitară este scăpată de sub control, iar măsurile luate de guvern sunt ineficiente şi superficiale în sensul că restricţiile nu sunt în conformitate cu adevăratul context social şi economic al ţării. Un exemplu clar în acest sens fiind decizia de închidere a pieţelor. Cunoscând importanţa veniturilor din vânzarea de produse agro alimentare pentru cetăţenii din zona rurală, decizia de suspendare a activităţii acestora duce doar la un dezechilibru financiar mai accentuat. De asemenea, considerăm că lipsa unor acţiuni concrete din partea conducerii a dus pe de-o parte la scăderea salarilor şi a pensilor, iar pe de altă parte la creşterea datoriilor şi a inflaţiei.

 

Alianţa PRO România – ALDE, candidaţi comuni la alegerile parlamentare

  • Am luat decizia de a propune candidaţi comuni la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie. Echipa noastră este formată din cei mai competenţi oameni, oameni cu experienţă în domeniu, oameni riguroşi şi dinamici care sunt pregătiţi să combată provocările actuale şi viitoare. Alianţa PRO România – ALDE promovează o echipă unită şi proactivă care este pro stabilitate economică, pro bunăstării sociale, pro integrare europeană, pro securitate şi stabilitate în regiune, pro sănătate, pro educaţie, pro locuri de muncă, pro investiţiiîn infrastructură, pro agricultură, pro respect pentru seniori şi persoane vulnerabile şi pro mediu.
  • Noi suntem convinşi că împreună suntem mai puternici, mai eficienţi şi că putem pune în aplicare proiectele gândite.
  • Dacă şi dumneavoastă împărtăşiţi viziunea unei Românii competente şi proactive, dacă credeţi că judeţul Braşov merită mai mult, votaţi Av. Mihai Valentin Popa în calitate de senator pentru a vă asigura promovarea intereselor în Parlamentul României.

Legile PRO Cetăţeni

  • Pe 6 decembrie, dumneavoastră aveţi ocazia să trimiteţi în Parlamentul României oameni competenţi, cu experienţă în domeniul legislativ şi cel al administraţiei publice centrale. Misiunea noastră este dezvoltarea unor planuri concrete şi realizarea acestora prin soluţii viabile. De aceea, PRO România este formaţiunea politică a cetăţeanului, iar prezenţa mea în Senat reprezintă vocea dumneavoastră. Astfel, PRO misiunea mea este să expun interesele dumneavoastră, să vin cu propuneri pentru dumneavoastră şi să legiferez pentru dumneavoastră.
  • România are nevoie de legi pentru reformarea sistemului social, pentru dezvoltarea economică, asigurarea bunăstării românilor, dezvoltarea regională şi a infrastructurii. Pentru realizarea acestora, în ultimii 4 ani am contribuit activ la procesul de legiferare şi am adoptat proiecte legislative pentru bunăstarea cetăţenilor. Cu această ocazie, doresc să împărtăşesc cu dumneavoastră contribuţia mea în cadrul Camerei Deputaţilor şi a Comisiei Juridice.
  • Prima categorie este reprezentată de dezvoltarea durabilă a zonei montane. Legea muntelui reglementează modalitățile de protecțieși dezvoltare durabilă și incluzivă a zonei montane prin: punerea în valoare a resurselor naturale și umane, creșterea nivelului de trai, menținerea identității culturale, creșterea puterii economice la nivel local șinațional, încondițiilepăstrării echilibrului ecologic șiprotecției mediului natural. Căile rutiere reprezintă principala cale de comunicație în zona montană; statul român asigură modernizarea, reabilitarea și extinderea acestora pentru facilitarea accesului înlocalități, la locuințe, ferme, structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare și masă, obiective turistice, stâne, contribuind astfel la îmbunătățireacondițiilor de viață în cadrul comunităților, la dezvoltarea legăturilor comerciale, de transport de călătoriși de marfă, a promovării produselor și a turismului local.
  • Programul de dezvoltare regională montană vizează, de asemenea, realizarea de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi/sau prelucrare a laptelui în localităţile din zona montană. Investiţiile din Program au ca obiectiv valorificarea superioară a produselor montane, limitarea declinului sectorului de producţie primară, menţinerea şi crearea de noi locuri de muncă, cu accent deosebit pe stoparea depopulării.
  • Alte proiecte pentru dezvoltarea socio-economică a zonei montane au inclus crearea de investiţii pentru înfiinţarea stânelor, centrelor de colectare a fructelor şi a plantelor medicinale şi alte investiţii extinse pentru încurajarea economiei locale.
  • Pe de altă parte, cunoscând importanţa stabilităţii financiare, s-au adoptat acte normative care stabilesc indicatorii de salarizare atât pentru personalul plătit din fonduri publice cât şi pentru personalul din economia naţională. De asemenea, se doresc investiţii extinse în ceea ce priveşte construcţia de spitale Europene în judeţul Braşov, planul de construire a Spitalului Clinic Regional de Urgentă Braşov fiind deja în lucru.
  • România meritã mai mult, iar cu încrederea dumneavoastrã, pot continua munca mea de analizã şi adoptare legi de la oameni pentru oameni. Avem propuneri legislative în lucru, propuneri care vizeazã bunãstarea dumneavoastrã şi care meritã sã fie pune în aplicare, precum mãsuri în domeniul protecţiei sociale, mãsuri economice şi fiscal-bugetare, sprijinul unui trai decent în contextul SARS-CoV 2, asigurarea sprijinului de şomaj şi promovarea programelor de dezvoltare a infrastructurii.
  • Alianţa PRO România – ALDE este pro integrare europeană, pro securitate şi stabilitate în regiune, pro sănătate, pro educaţie, pro locuri de muncă, pro investiţiiîn infrastructură, pro agricultură, pro respect pentru seniori şi persoane vulnerabile şi pro mediu. Misiunea noastrã este ieşirea din crizã şi bunãstarea dumneavoastrã. Vã aşteptãm la vot. Alegeţi sã fiţi PRO Av. Mihai Valentin Popa la alegerile Parlamentare.
  • PRO Educaţie. Prioritatea noastrã în contextul actual este gestionarea eficientã a sistemului educaţional. Noi ne gândim ce este mai bine pentru copii şi suntem PRO şcolilor şi a grãdiniţelor deschise. Este nevoie de educaþie incluzivã ºi de calitate, iar cursurile online nu sunt o soluţie viabilã pentru dezvoltarea intelectualã şi socialã a copiilor. Susţinem asigurarea resurselor necesare unui sistem de învãţãmânt modern şi adaptat cerinţelor societãţii actuale, profesionalizarea managementului instituţiilor de învãţãmânt şi investiţii coerente în educaţia timpurie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here