Pompierii din  Victoria au sărbătorit duminică, 22 noiembrie, 70 de ani de când s-a înființat compania de pompieri din oraş. Cu această ocazie s-au desfășurat activități de prevenirea răspândirii virusului COVID -19 și activități de informare pentru prevenirea incendiilor. Pompierii au stat de vorbă cu localnicii şi i-au sfătuit să-şi cureţe coşurile de fum de cel puțin două ori pe an, să nu facă improvizații la rețeaua de gaze naturale și la rețeaua de curent electric.

  •  ,,De ziua subunității am desfășurat activități  preventive cu privire la răspândirea virusului COVID – 19 și acțiuni de informare pentru prevenirea incendiilor. Acțiunile s-au desfășurat în orașul Victoria,  în satele Viștea de Sus, Viștea de Jos, Ucea de Sus și Ucea de Jos,  în zonele lăcașurilor de cult unde se preconizează aglomerări de persoane. Două echipaje de pompieri au distribuit pliante, au lipit afișe cu mesajul ,,Nu lăsa viața să devină o amintire. Spune nu improvizațiilor!”  a spus Toma Ioan Ciprian, comandantul subunității de pompieri din Victoria.

12 comandaţi în şapte decenii

Secția de Pompieri Militari Victoria s-a înființat la sfârșitul anului 1950 şi   a funcționat lângă poarta principală a combinatului chimic până în  anul 1964. Apoi, vreme de 11 ani, oraşul nu a mai avut secţie de pompieri. În 1975 a început şi construirea unui sediu nou, care s-a dat în folosință în 1979. În perioada 1950 – 2020, au condus unitatea 12 comandanți: căpitanul Ion Ioniță, maior Ioan Suciu, lt-col Jani Rugiubei, lt. Dumitru Marciu, maiorul Timofte Bogdan, iar  în prezent   căpitanul Toma Ioan Ciprian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here