Majorarea tarifului la gunoi cu 77%  este contestată cu vehemenţă de făgărăşeni. Sunt acuzaţi cei 11 consilieri care au votat scumpirea gunoiului exagerat de mult, primarul care a iniţiat procedura şi conducerea Salco Serv care nu oferă servicii de calitate pentru astfel de preţuri. Consilierii locali Lucian Cupu şi Cristina Paicu, cei care s-au împotrivit şi au criticat atât în comisiile CL Făgăraş, dar şi în plen  decizia de a majora tariful la gunoi,  au depus la conducerea societăţii vineri, 8 ianuarie a.c., o solicitare scrisă în care au cerut să le fie ,,comunicate  cu celerite” mai multe documente. Solicitarea a fost depusă  în dublă calitate, de acţionari la Salco Serv şi de consilieri locali. Solicitarea semnată de cei doi aleşi locali coincide cu întrebările pe care făgărăşenii le-au adresat decidenţilor care au stabilt majorarea tarifului la gunoi, dar care au rămas fără răspuns din partea celor  vizaţi. În condiţiile în care  aceştia ar trebui să reprezinte interesele cetăţenilor  ocupând aceste funcţii publice plătite din banii contribuabililor şi nu invers,  comportămdu-se  ca nişte ,,baroni” aşa cum afirmă făgărăşenii.  Conducerea Salco are obligaţia să răspundă punctual la această solicitare. O poziţie diametral opusă celor doi consilieri locali Cupu şi Paicu au avut-o însă consilierii  locali de la FDGR (3 indivizi) şi Partida Romilor (2 indivizi), care au fost la sediul Salco Serv dar nu pentru a cere explicaţii de la conducere  pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care i-au ales, ci la ,,raport”.

 Ce cer consilierii locali în solicitarea depusă la Salco Serv

În atenția: Dnei director SC Salco Serv SA, Consiliului de Administrație SC Salco Serv SA

Doamnă Director,

 Subsemnații Paicu Cristina, consilier local al Alianței USRPLUS și Cupu Lucian, consilier local PNL în cadrul Consiliului Local al Municipiului Făgăraș, membri ai Adunării Generale a Acționarilor al SC Salco Serv SA în calitate de acționari ai SC Salco Serv SA solicităm cu celeritate să ne comunicați în format electronic, la următoarele adrese de e-mail: cristina.paicu82@gmail.com și lucian_cupu@yahoo.com   următoarele informații:

  1. Contractul de delegare a serviciilor de salubrizare între Primăria Municipiului Făgăraș și SC Salco Serv SA, împreună cu toate documentele care fac parte din Contract, inclusiv actele adiționale rezultate ulterior semnarii contractului.

2. Statutul actualizat al Salco Serv

3. Bilanțul Societății Salco Serv SA pentru anii 2016, 2017, 2018, 2019

4. Componența Consiliului de Administrație începând cu 01.01.2016 și până în prezent

5. Toate hotărârile Consiliului de Administrație din perioada 01.01.2016 – 31.12.2020

6. Organigrama și grila de salarizare, statul de plată și primele plătite în exercițiile financiare 01.01.2016 – 31.12.2020

7. Copie a contractului încheiat între SC Salco Serv SA și firma ARC CONSULTING SRL

8. Copie a contractului încheiat între SC Salco Serv SA și SMART JOB HR

9. Ce sume s-au încasat pentru reciclare, câte persoane sunt implicate în procesul de reciclare și costurile efective pentru anul 2020.

10. Fișa client Primăria Făgăraș – copii ale facturilor emise de către Salco Serv SA către Primăria Făgăraș și neplătite în perioada 01.01.2017 – 31.12.2020.

11. Care este gradul de colectare și încasare a taxei de salubritate pentru anii 2019 și 2020.

12. Numărul de persoane care deservesc:

            a) colectare, gestionare, transport deșeuri

             b) măturat stradal, tuns iarba, deszapezit, spălat carosabil, etc

             c) alte categorii de personal care există în Salco Serv SA.

13. Actele doveditoare a descărcării de gestiune a directorilor generali ai Salco Serv SA.din perioada 01.01.2017 – 31.12.2020.

14. Asigurarea parcului auto, inclusiv RCA.

15. Cuantumul amenzilor primite de SC SALCO SERV SA în perioada 01.01.2017 – 31.12.2020 și dacă aceste amenzi au fost imputate salariaților din culpa cărora s-a primit amenda.

 Reamintim cine sunt consilierii locali care au decis  scumpirea gunoiului cu 77%.

  •  Popa Ovidiu-independent
  • Radu Biza- Partida Romilor
  • Colibaş- Partida Romilor
  • Magda Cenţiu-PNL
  • Iulian Lascu-PNL
  • Cerghizan- PNL
  • Valentin Clonţ- ProRomânia
  • Iuliana Aldea-ProRomânia
  • Klein Jjohans- FDGR
  • Şuteu Marilena- FDGR
  • Stengel Norbert-FDGR

Reamintim cine sunt consilierii locali care s-au opus scumpirii gunoiului prin vot ,,împotrivă” sau ,,abţinere” 

  • Cristina Paicu –USR-PLUS,
  • Cupu Lucian- PNL
  •   Dan  Gavrilă  -PNL,
  • Ştirbu-PSD,
  • Ludu-PSD,
  • Butunoiu- PSD   (Lucia BAKI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here