Sute de persoane din oraşul Victoria au rămas fără medic de familie, cei mai mulţi dintre ei din luna decembrie 2020. Nefiind arondaţi la un cabinet medical, ei nu pot beneficia de servicii medicale. În prezent doar trei medici de familie asigură asistență medicală pentru  întreaga comunitate,  Sorin Prică, Lidia Nălbuș și Claudia Ghizdavu. Criza medicilor de familie s-a acutizat în  luna decembrie 2020, când medicul de familie Ioan Baiulescu a decedat, iar cu un an în urmă un alt medic de familie s-a pensionat, Ioana Nascov.  Începând cu data de 10 decembrie 2020, asistentul medical Theodor Niță de la cabinetul medicului Ioan Baiulescu  a  eliberat fișele medicale pentru  pacienții care erau înscriși aici.

  •    ,,Până în prezent peste 50% din pacienți s-au mutat la alți medici, primii  fiind  bolnavii cronici care au nevoie de reţete şi de tratamente.  Este o situație dificilă, cabinetele medicale  s-au aglomerat și  medicii de familie sunt prea puţini.  Pacienți care nu au trecut pragul medicului de familie de câțiva ani, nu și-au ridicat fișele medicale nici în prezent” a spus asistentul medical Theodor Niță.
  •   ,,Toți pacienții care au vrut să se înscrie la cabinetul meu i-am primit, nu am refuzat pe nimeni. Bolnavii cronici, gravidele și copiii au nevoie de consultații și de tratament.  Nu putem lăsa localnicii fără medic de familie și cred că și colegii mei sunt de aceași părere.  Dacă ne  aglomerăm vom prelungi programul de consultații” a spus Sorin Prică, medic de familie.
  •     ,, De 10 ani fac naveta la Făgăraș unde sunt medic de familie, însă aș vreau să-mi deschid un cabinet medical și în orașul Victoria. În cursul lunii ianuarie 2021 voi  lua  o decizie în acest sens” a spus Claudia Biliboacă, medic de familie.
  •  ,,După ce medicul de familie Ioan Baiulescu a decedat mi-am ridicat fișa medicală și m-am înscris la medicul de familie Claudia Ghizdavu. Am fost norocos faţă de alţi localnici care sunt bolnavi cronici ca mine” a spus Remus Sas, pacient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here