Cea de a treia ediție a festivalului anual ,,Uniți în cuget și-n simțiri”  s-a desfăşurat la Casa de cultură din Arpaşu de Jos vineri, 22 ianuarie 2021, începând cu ora 17.00.  Evenimentul a fost organizat de Primăria Arpaş, dar pentru a se respecta măsurile impuse de starea de alertă, spectacolul a fost fără public.  Pe scena casei de cultură au urcat trei grupuri vocale din Țara Făgărașului coordonate de Constantin Cîrstea, un nume cunoscut în peisajul muzical și cultural al Făgărașului:   grupul de copii Sirinx,  ,,Fiii Făgărașului” din Făgăraș și ,,Cetină de brad” din Victoria.

  •  ,,Ne bucurăm că am reușit să organizăm, și în condițiile date, cea de-a treia ediție a festivalului ,,Uniți în cuget și-n simțiri” dedicat zilei Micii Uniri care a avut loc la 24 ianuarie 1859 sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Tot cu această ocazie l-am omagiat și pe Mihai Eminescu, poetul nostru național, printr-un recital deosebit al copiilor din grupul Sirinx. Este benefic faptul că am reușit să organizăm chiar și în condiții particulare, datorate pandemiei, acest eveniment anual, care se vrea să fie una dintre emblemele culturii făgărășene. A fost un moment artistic deosebit, care ne-a amintit încă o dată despre această zi importantă pentru români și România. Sperăm că am reușit, prin acest spectacol să transmitem sentimentul de unitate, solidaritate, empatie și patriotism în rândul tuturor făgărășenilor” a spus Constantin Aurelian Văcăriu, primarul comunei Arpaș.
  • ,,Am reunit, la acest festival, trei grupuri vocale deja cunoscute în rândul făgărășenilor.   Festivalul ,,Uniți în cuget și-n simțiri” este singurul spectacol dedicat zilei de 24 ianuarie din Țara Făgărașului și ne bucurăm că am fost invitați să participăm la acest eveniment în Casa de Cultură din Arpașul de Jos. Spectacolul nu ar fi putut avea loc fără aportul inginerului de sunet Constantin Condruz” a spus Constantin Cîrstea.
  • ,,Ne bucurăm că am mai reușit să participăm la încă un eveniment cultural împreună cu noul nostru grup ,,Fiii Făgărașului”, care a început să se lanseze în lumea culturală a Făgărașului. Chiar dacă n-a fost public în sală, emoțiile au existat și am simțit deplin încărcătura evenimentului alături de colegii noștri din ,,Cetină de brad” și micuţele artiste din grupul Sirinx, Maria Neagoe, Valentina Nimereală, Aura Cerpac și Sonia Cîrțoroșan” a spus preotul Ștefan Botoran, jurnalist la  Monitorul de Făgăraș și membru al grupului vocal ,,Fiii Făgărașului”.
  • ,,Intenționez să îi unesc pe protagoniștii spectacolului într-un proiect mai larg, să creez împreună cu ei un grup vocal mai extins care să fie sugestiv pentru Țara Făgărașului” a adăugat  Constantin Cîrstea.
  • ,,A fost un eveniment deosebit și emoționant, care mi-a lăsat în suflet o vibrație deosebită” a spus Mihaela Cerpac, învățătoare la  Școala Gimnazială Ucea de Jos.

Din program nu au lipsit cântecele patriotice, cântecele populare adaptate momentului și îndrăgitele romanțe pe versurile lui Mihai Eminescu cântate de elevele din grupul Sirinx. Spectacolul s-a încheiat  cu ,,Hora Unirii” interpretată de cele trei grupuri vocale. (M.F.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here