În perioada 1 februarie – 15 martie   este interzis pescuitul la ştiucă, iar în perioada 1 februarie – 31 martie   la toate tipurile de păstrăv: indigen, curcubeu şi fontanel.  ,,Pescarii care nu respectă perioada de prohibiţie riscă amenzi contravenţionale de la 600 până la 1.000 de lei şi suspendarea permisului’’ a   spus  Sorin Şuler, directorul executive de la AVPS Făgăraş.

Acţiuni de control

Reprezentanţii  AVPS Făgăraş organizează, săptămânal  acţiuni de prevenire şi combatere a branconajului piscicol pe râul Olt. ,,La ultima acţiune zeci de pescari au fost legitimaţi şi toţi au avut permisele de pescuit vizate’’ a mai spus Sorin Şuler. În Ţara Făgăraşului, se poate  pescui în 14 locuri care sunt cuprinse între Veneţia de jos, Şercaia până la limita cu judeţul Sibiu, incluzând barajele de la Voila, Olteţ, Arpaş, dar şi pe văile de munte Dejani, Lisa, Sâmbăta, Viştea Mare şi Ucea Mare. Aşa cum susţine directorul Şuler, cele mai căutate locuri de pescuit sunt lacurile de acumulare de la Dridif, Olteţ şi Arpaş, unde capturile sunt generoase.

2500 pescari cu acte

În evidenţele AVPS Făgăraş sunt înscrişi 2.500 de pescari. Pentru a obţine permis de pescuit în apele de seş şi de munte, pescarii trebuie să ajungă la sediul AVPS Făgăraş de pe strada Livezii nr. 32, de luni până vineri în intervalul orar 8.00 – 16.00, unde să achite  taxa anuală  de 130 de lei. ,,La ora actuală sunt înregistraţi  2.500 de pescari  autorizaţi, însă numărul acestora creşte în continuare pentru că avem carnete noi de membru în vederea eliberării permisului de pescuit recreativ. Valabilitatea permisului este de un an de zile, iar pentru viza anuală se plăteşte 130 de lei, iar pensionarii beneficiază de o reducere de 50%  şi plătesc 65 de lei pe an. (Carla TATU)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here