Pachetele cu ajutoare alimentare europene destinate persoanelor cu venituri reduse din Făgăraş au început să fie distribuite vineri, 12 martie a.c.. Alimentele au ajuns la Făgăraş în două tranşe, în perioada 10 – 11 martie 2021, şi au fost depozitate la Cantina de Ajutor Social de  pe strada IC Drăguşan, nr. 17.

  • ,,Am primit 1052 de pachete cu alimente, prin Programul POAD 2021. Pachetele vor fi distribuite în două etape.  În prima etapă sunt cuprinse categoriile de  persoanele cu ajutor social şi cei cu alocaţii de susţinerea familie, iar la sfârşitul lunii martie începem a doua etapă pentru persoanele cu handicap grav, accentuat şi persoanelor fără venituri. Un pachet cu alimente are o greutate de 25,36 kg’’ a spus Mihai Stan, referent la Direcţia de Asistenţă Socială Făgăraş.

Pachetele se vor ridica de la Cantina de Ajutor Social de luni până vineri în intervalul orar 9.00 – 14.00. Un pachet conţine: făină albă de grâu – 5 kg, mălai – 4 kg, paste făinoase – 0,800 g, ulei – 4 litri, zahăr – 2 kg, orez – 4 kg, 5 conserve de carne de vită, 2 conserve cu  carne de porc, 5 cutii de pate de ficat de porc, 2 borcane cu compot de fructe  şi 2 borcane cu gem de fructe.

Unii beneficiari nu şi-au ridicat pachetele de igienă

În luna februarie a.c., făgărăşenii săraci au mai  primit şi  pachete cu produse de igienă personală acordate de Uniunea Europeană. Acestea au fost distribuite tot de la sediul Cantinei de Ajutor Social. Tot 1052 de persoane beneficiază de acest ajutor.

  • ,,La începutul lunii februarie am distribuit majoritatea pachetelor însă mai sunt persoane pe listă care nu au ajuns să-şi ridice pachetul cu produsele de igienă. Prin intermediul ziarului rugăm persoanele care nu şi-au ridicat pachetul să se prezinte la cantină. Pachetul conţine 4 tuburi de pastă de dinţi, săpun lichid, şampon pentru copii, şampon pentru adulţi şi două cutii de detergent haine albe şi colorate’’ a mai spus Mihai Stan, de la Direcţia de Asistenţă Socială Făgăraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here