Vlad Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății de premierul Florin Cîţu miercuri, 14 aprilie 2021.  Premierul  s-a întâlnit în această dimineață cu vicepremierul Dan Barna, fiind extrem de nemulțumit de scandalurile în lanț din jurul Ministerului Sănătății. Voiculescu este al treilea ministru al Sănătății schimbat din funcție de la debutul pandemiei COVID-19 în România.   Totodată, a fost demisă şi Andreea Moldovan, secretar de stat în același minister.

  • Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a declarat premierul Florin Cîțu, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Surse politice susțin că, înainte de a trimite actele pentru revocarea lui Voiculescu, premierul Florin Cîţu a purtat o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, iar acesta și-a dat acordul pentru demiterea lui Vlad Voiculescu.  Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

  • Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul Sănătăţii”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Decizia de demitere a celor doi vine după ce Ministerul Sănătăţii a promovat un ordin care include noi criterii pentru plasarea localităţilor în carantină. Ordinul a fost semnat de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

 Adrian Weiner posibil înlocuitor al lui Vlad Voiculescu

În locul  lui Vlad Voiculescu, ca ministru interimar, a fost propus vicepremierul Dan Barna. Acesta nu pare dispus, însă, să-și asume postul. De asemenea, un alt nume vehiculat pentru preluarea acestei funcții este deputatul USR Adrian Weiner. Dar, pe surse, funcţia ar putea fi preluată de PNL, în timp ce USR-PLUS ameninţă cu ieşirea de la guvernare, dar cer şi demisia premierului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here