Grupul vocal ,,Fiii Făgărașului” a pregătit un nou proiect muzical dedicat tuturor făgărășenilor pentru sărbătorile pascale.

  • ,,Suntem la cel de-al patrulea proiect și am reușit să organizăm un eveniment pentru a-l putea difuza on line în vederea marii sărbători a Învierii Domnului. De această dată ne-am gândit să pregătim o priceasnă care se cântă în toate bisericile și am crezut de cuviință că, prin profunzimea și mesajul ei, se potrivește intervalului din Săptămâna Mare. Este vorba de cântecul ,,O, Măicuță Sfântă”, un cântec simbolic atât pentru credincioșii ortodocși, cât și pentru cei greco-catolici, pentru că în grupul nostru suntem și ortodocși, și greco-catolici. Ne-a bucurat faptul că am fost găzduiți de această dată în biserica colegului nostru, preotul și jurnalistul Ștefan Botoran și le mulțumim pe această cale credincioșilor din Grid pentru primirea făcută. Înregistrările s-au făcut în studioul în care ne facem repetițiile, iar filmarea a avut loc în biserica ,,Sf. Cuv. Paraschiva” din satul Grid unde este preot paroh colegul nostru. Dedicăm acest cadou muzical tuturor credincioșilor din Țara Făgărașului și le dorim pe această cale Sărbători Fericite” a spus Constantin Cîrstea, coordonatorul grupului vocal ,,Fiii Făgărașului”.

Evenimente online

,,Fiii Făgărașului” este singurul grup care a organizat evenimente on line în perioada pandemiei. Protagoniștii noului grup cultural înființat în anul 2019 au bucurat inimile făgărășenilor cu un colaj de cântece patriotice dedicat zilei de 1 Decembrie, apoi două colinzi pentru perioada Crăciunului, o manifestare artistică cu ocazia zilei Micii Uniri care a avut loc pe scena Casei de Cultură din Arpașul de Jos,  iar acum un alt eveniment filmat la Grid cu ocazia sărbătorilor de Paște. La înregistrările pentru această priceasnă au participat Camelia Sas, Daniela Gînța, Mariana Mirică, Cristina Leluțiu, Gheorghe Grecu și Ștefan Botoran. Adrian Kalu Băluţ, membru al grupului, a  filmat evenimentul.

Constantin Cîrstea:: ,,Am vrut să punem în evidenţă vocile feminine”

,,Grupul nostru este mult mai extins dar de această dată am vrut să scoatem foarte mult în evidență vocile feminine, ne-au ajutat doar colegii noștri Ștefan Botoran și Gheorghe Grecu care s-au putut adapta acestui stil, unul prin natura meseriei iar altul pentru că se pricepe” a spus Constantin Cîrstea.

Ştefan Botoran: ,,Mă bucur că am reușit să îi aduc pe colegii mei în frumoasa bisericuță din Grid”

  •  ,,Mă bucur foarte mult că am reușit să îi aduc pe colegii mei în frumoasa bisericuță din Grid și le mulțumesc pe această cale. Îi mulțumesc și Magdei Urdea care a fost gazda noastră la Grid după finalizarea filmării în biserică. Mă bucur că am reușit să parcurgem un alt proiect împreună cu grupul nostru înființat acum un an. Suntem un grup care ne axăm pe evenimente tradiționale specifice, în mod special sărbători religioase și naționale, dar gama noastră este mult mai extinsă pentru că abordăm mai multe genuri muzicale, de la muzică populară, cântece patriotice, pricesne dar și concert cafe. Priceasna este un gen muzical aparte care se cântă într-un ambient spiritual, o cântare religioasă cu inflexiuni folclorice, lucru specific la români. Pe această cale le dorim tuturor făgărășenilor Sărbători Fericite și Hristos a Înviat!” a spus preotul și jurnalistul Ștefan Botoran, unul dintre membrii fondatori ai grupului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here