Urgenţă stomatologică reală înseamnă:

  •   traumatism dentar
  •  infecţie dentara cu umflarea obrazului
  •  durere mare care nu cedează la calmante
  •  sângerare continuă de la nivelul cavităţii bucale

Cel mai important lucru, în cazul unei urgenţe stomatologice este să ramâneţi calmi şi să înţelegeţi că se produc la fel de des leziuni ale cavităţii orale, dinţilor şi feţei atât la copil, cât şi la adult. Trebuie verificat dacă în timpul accidentului care a cauzat leziunea s-a produs şi lovirea la cap sau pierderea cunoştinţei. În cazul durerii acute de dinţi pot apărea şi dureri de cap şi febră. Se curăţă alimentele rămase între dinţi cu ajutorul aţei dentare, urmată de clatirea cu apa. Apoi se contacteaza medicul dentist. Fracturarea unui dinte se poate produce în urma unei muşcături puternice dintr-un aliment dur, a unei lovituri sau căzături, sau ca urmare a slăbirii dintelui datorită frecării necontrolate a dinţiilor (bruxism). În acest caz se recomandă clătirea cu apă calduţă a gurii şi păstrarea fragmentului rupt pentru a-l duce la medicul dentist. În cazul unui abces dentar, care este o infecţie de natură bacteriană localizată la radacina unui dinte sau în spaţiul dintre gingie şi dinte, se recomandă prezentarea de urgenţă la cabinet. Medicul stomatolog va curăţa zona şi va prescrie un tratament cu antibiotice. Există doua tipuri de abces:

  •   parodontal, la nivelul gingiei
  •   periapical- la nivelul rădăcini dentare

Aşadar, atunci când aveţi o urgenţă stomatologica, prezentaţi-va la cabinetul stomatologic imediat pentru ca medicul dentist să poată interveni cât mai repede. (Dr. Dan Gavrilă)  

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua Domnu Doctor a-și dori o programare maine pentru copilu meu are 9 ani și plânge în fiecare seara ca îl doare tare,iam dat și antibiotic dar nu trece,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here