Sâmbătă, 26 iunie a.c., în jurul orei 11.00, la Herghelia  de la  Sâmbăta de Jos se va organiza primul spectacol ecvestru din acest an în care vedetele evenimentului vor fi cei mai frumoşi lipiţani.

  • ,,Este primul eveniment pe care îl organizăm în acest an, iar costul unui bilet  este de 20 de lei de persoană. Turiştii pot vedea un spectacol ecvestru de 45 de minute în care pot admira  momente de dresaj academic călare, carusel, dresaj la trăsură şi prezentarea unei trăsuri eveniment. În cadrul spectacolului vor fi  două momente speciale oferite de   Georgiana Neselan, antrenor de dresaj academic şi artistic. După terminarea show-lui turiştii sunt invitaţi să viziteze grajdurile hergheliei. În perioada iulie – august 2021 vom organiza alte două spectacole,  sâmbătă, 31 iulie  şi sâmbătă, 28 august,  în jurul orei 11.00’’ a declarat Cosmin Drăgan, directorul hergheliei de la Sâmbăta de Jos.

Herghelia de la Sâmbăta este una dintre cele mai importante herghelii de  lipiţani din Europa, cu  7 linii de sânge:   Conversano, Favory, Maestoso, Neapolitano, Pluto, Siglavy-Capriola şi Tulipan. În prezent la herghelia de la Sâmbăta sunt 280 de lipiţani:  armăsari pepinieri, iepe mamă, tineret în creştere,  armăsari de montă publică, sport şi agrement. Aici îşi desfăşoară activitatea 50 de angajaţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here