Jocurile Olimpice sunt, poate, cel mai important eveniment sportiv, având loc la fiecare 4 ani încă din 1896. Ca o excepție istorică, pandemia a făcut ca Jocurile Olimpice de la Tokyo care trebuiau să aibă loc în 2020 să fie amânate pentru anul acesta. 

Acesta nu este nici primul nici singurul incident nefericit legat de Olimpiadă, istoria fiind martora mai multor întâmplări care au zguduit lumea sportivă. Dacă sunteți un pasionat al Jocurilor Olimpice, puteți utiliza platforma Netbet pentru a paria pe sportivii preferați vara aceasta.

Iată 7 dintre cele mai șocante scandaluri care au zguduit Jocurile Olimpice de-a lungul timpului:

  1. Conflictul dintre Nancy Kerrigan și Tonya Harding – patinatoarea Nancy Kerrigan a fost lovită peste genunchi cu un obiect care semăna cu o crosă de golf la sfârșitul unui antrenament din anul 1944, acest lucru anulându-i șansele de a mai concura. S-a demonstrat ulterior că fostul soț al Tonyei a fost, de fapt, în spatele incidentului, ceea ce I-a anulat acesteia orice șansă de participare ulterioară la Olimpiadă.
  2. Andreea Răducan – sportiva și-a pierdut medalia de aur câștigată în anul 2000 din cauza unui medicament anti-răceală care conținea o substanță interzisă, pseudoefedrina.
  3. Marion Jones – după ce a câștigat 5 medalii în anul 2000, sportiva a recunoscut că a utilizat steroizi pentru a se pregăti pentru olimpiadă, fapt care i-a anulat toate realizările și i-a adus 6 luni de închisoare pentru declarații mincinoase făcute agenților federali americani.
  4. Surya Bonaly – sportiva a efectuat cu succes o mișcare considerată ilegală la vremea respectivă, ceea ce i-a scăzut nota finală dar a transformat-o într-o adevărată eroină a Jocurilor Olimpice. A fost a doua persoană din istorie care a reușit să efecteze mișcarea respectivă fără să se accidenteze.
  5. Scandalul de doping al Rusiei – în anul 2016 116 sportivi care concurau din partea Rusiei au fost eliminați de la Jocurile Olimpice sub acuzația de doping.
  6. Jucătoarele de badminton care au pierdut intenționat – 4 echipe feminine de badminton la dublu au pierdut intenționat câteva meciuri la Jocurile Olimpice din anul 2012 în speranța că vor concura împotriva unor echipe mai slabe la etapele următoare.
  7. Dong Fangxiao și vârsta falsificată – atleții nu pot concura la Jocurile Olimpice dacă dacă au peste 16 ani. Concurenta Dong Fangxiao avea 14 ani la momentul la care a concurat, mințind că are 16. Medalia de bronz pe care o câștigase i-a fost retrasă atunci când organizatorii au aflat de minciună.

Jocurile Olimpice sunt un eveniment care și-a păstrat prestanța și seriozitatea chiar și după mai bine de 100 de ani de la reluarea evenimentelor, în anul 1896. Oricine a încercat să trișeze în demersul său de a câștiga pe nedrept o medalie a fost prins și aspru pedepsit. Acest lucru folosește atât ca exemplu pentru ceilalți concurenți, cât și ca o dovadă a faptului că Jocurile Olimpice au fost, sunt și vor fi întotdeauna un eveniment destinat păcii și dreptății la nivel mondial. Anul acesta va cu precădere un eveniment cu adevărat special și foarte urmărit de iubitorii sportului din toată lumea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here