Domeniul IT este într-o continuă dezvoltare încă de la apariția primului computer, în urmă cu 60 de ani. În fiecare zi nevoile de digitalizare ale companiilor și persoanelor fizice provoacă profesioniștii din IT să găsească soluții din ce în ce mai creative pentru a rezolva toate problemele care apar.

Pentru că cererea este atât de mare, foarte mulți tineri decid să urmeze o carieră în IT. România are foarte mulți profesioniști în acest domeniu, iar în ultimii ani au apărut foarte multe companii și startup-uri de succes în toată țara. Spre exemplu, cei care petrec foarte mult timp pe Netbet jocuri online pot dezolta jocuri și aplicații interactive pentru alți oameni la fel de pasionați.

Printre cele mai cunoscute companii de succes care au originea în țara noastră se numără următoarele:

  1. UIPath – poate cea mai celebră companie fondată în România, UIPath a reușit să ajungă primul unicorn plecat din țara noastră. Fondatorii Daniel Dineș și Marius Tîrcă și-au propus în anul 2005 să creeze o platformă pentru automatizarea proceselor robotizate. De atunci, compania a trecut prin multiple runde de investiții, iar în acest moment, după aproape 16 ani, are o valoare estimată la 10,2 miliarde de dolari. Începând cu anul 2021 a fost lansată pe bursa de la New York.
  2. Starbyte – un startup românesc 100% care și-a propus să creeze soluții software pentru sector financiar-bancar a reușit să se dezvolte extrem de mult chiar în perioada pandemiei. Programatorii companiei au creat o aplicație pentru companii care le permite acestora să observe în timp real dacă angajații și vizitatorii sediilor poartă masca de protecție. În acest fel au reușit să crească din punct de vedere financiar și să ajute la scăderea transmiterii virusului Covid, toate acestea cu ajutorul unui software.
  3. BitDefender – una dintre cele mai vechi și mai de succes companii fondate în România, BitDefender oferă un pachet complet de servicii de securitate cibernetică, atât pentru domeniul business cât și pentru familii. Această companie are sediul principal la București, dar se regăsește prin nu mai puțin de 18 birouri în întreaga lume. Are o experiență de mai bine de 20 de ani, fiind fondată în anul 2001 de Florin Talpes, unul dintre cei mai de succes antreprenori în IT din România.

Domeniul software presupune multă inteligență, dar și foarte multă muncă. Atât programatorii care doresc să se angajeze la o companie mare, cât și cei care lucrează ca freelanceri au nevoie să demonstreze că sunt foarte buni pe o piață mai mult decât competitivă.

Cei care nu doresc să lucreze direct cu marile companii pot crea ei înșiși o companie de la zero, pornind de la o idee originală pe care doresc sa o dezvolte. Un alt criteriu absolut necesar în dezvoltarea cu succes a unei idei este cunoașterea completă a nișei respective.  Uneori, cea mai bună variantă pentru cei care tocmai au ieșit de pe băncile școlii este să se angajeze câțiva ani pentru a prinde experiență, după care să pornească pe cont propriu și să își creeze propriu startup de succes. Posibilitățile sunt, într-adevăr, nelimitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here