O insulă de gunoi s-a format pe râul Olt, în zona barajului de la Dridif. Pe apă plutesc animale moarte, lemne, peturi, mobilier, saltele, televizoare, lăzi de plastic şi multe alte deşeuri. Sunt tone de gunoaie, o imagine dezolantă, un adevărat focar de infecţie. Barajul este administrat de SC Hidroelectrica SA,  care are  obligaţia de a curăţa luciul apei.  În luna iunie a.c.,  angajaţii acestei societăţi au ridicat din mormane doar câţiva saci cu peturi, deşi  Primăria Voila le-a cerut să igienizeze  lacul de acumulare.  Autorităţile de Mediu, deşi sesizate,  îi tratează cu blândeţe  pe responsabili, deşi râul Olt este la un pas de dezastru.

  • ,,Barajul din localitatea Dridif  a ajuns un focar de infecţie. Am discutat în mai multe rânduri  cu reprezentanţii de la Hidroelectrica şi au promis că vor  ecologiza zona. La jumătatea lunii mai a.c., printr-o adresă, Hidroelectrica ne-a comunicat că derulează procedura de achiziţie pentru contractarea serviciilor de igienizare şi colectare a deşeurilor. Dar de atunci nu s-a făcut nimic, doar au crescut cantităţile de gunoaie de la baraj.  De o perioadă de timp pluteşte pe apă şi un porc mistreţ. În urmă cu trei săptămâni au venit şi au strâns de pe apă  o mică parte din peturi  în nişte saci pe care i-au   lăsat două săptămâni pe pod şi abia apoi au venit să elibereze podul. Cred că situaţia îi depăşeşte, dar nu este problema noastră, este problema lor şi trebuie rezolvată cât mai urgent. Vom cere  autorităţilor de control să-i sancţioneze  dacă este cazul.   În cursul lunii iunie a.c., a plouat foarte mult şi toate gunoaiele de pe cursurile de apă, aruncate de cetăţenii care nu vor să respecte mediul, au ajuns în lacul de acumulare Voila. Sunt multe lemne aduse de apă’’ a spus Rodica Marcu, viceprimarul comunei Voila.

1 COMENTARIU

  1. Ca fost sef al Hidrocentralei de la Voila pot sa va spun ca in 31 de ani de cariera in aceasta unitatea nu a avut loc nici macar o minima poluare a raului Olt datorita acestui obiectiv energetic. Daca v-ar duce putin logica inspre normalitate veti observa usor ca Oltul curge dinspre Fagaras spre Voila,deci se poate constata la fata locului ca hidrocentrala este situata in aval de zona poluata,iar aceasta nu functioneaza nici cu PET-uri,nici cu resturi din curtile oamenilor si nici cu lemnele aduse de torentii de pe muntii rasi de paduri. Si atunci care e logica de a fi amendata Hidroelectrica devreme ce in amonte de aceasta hidrocentrala societatea Hidroelectrica nu are nici o unitate de productie energetica pe acest rau. Poate ar trebui mai repede amendate Apele Romane,cei care gestioneaza apele romanesti si care vin doar in controale nu cu solutii de a opri poluarea de la sursa acesteia. Daca ar fi amendati si primarii din localitatile din amonte de baraje poate s-ar linisti lucrurile rapid.
    Ca cineva a semnat odata o hartie impusa de Apele Romane prin care obliga Hidroeectrica sa curete luciul de apa este o alta poveste,mult mai grea din punct de vedere politic si logic.
    Cu respect,
    Lucian Streza
    fost Sef CHE Voila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here