Elevii care au absolvit clasa a VIII-a se pot înscrie la şcoala profesională, prima zi de înscriere fiind luni, 5 iuliw.  În anul şcolar 2021 – 2022,  la Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat’’ din oraşul Victoria va funcţiona o clasă de profesională, a IX-a, cu 24 de locuri, profil mecanic utilaje şi instalaţii în industrie. Prima etapă de înscriere la şcoala profesională se face în perioada de  5 – 14  iulie a.c., însă elevii se pot înscrie şi în etapa a II-a organizată în perioada 22 – 26 iulie a.c. Conform planului de şcolarizare 2021 – 2022 întocmit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, la Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat’’ vor funcţiona următoarele clase:

  •  o clasă de profesională cu 24 de locuri
  •  o clasă de a IX-a liceu cu profil tehnician în turism cu 24 de locuri
  •  o clasă de postliceală cu profil analist programator cu 28 de locuri

Elevii care doresc să înveţe o meserie se pot înscrie la şcoala profesională, chiar dacă  nu au susţinut Evaluarea Naţională. ,,Pentru înscrierea la şcoala profesională nu este obligatorie Evaluarea Naţională, dar la clasa de liceu se pot înscrie doar elevii care au susţinut Evaluarea Naţională şi care doresc să profeseze în domeniul turism. Absolvenţii Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat’’  primesc certificat de calificare profesională atât pentru cei care termină nivelul liceal, cât  şi cei care termină şcoala profesională. Clasele de la Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat’’  sunt  acreditate de ARACIP. Pentru înscrierea elevilor la şcoala profesională secretariatele unităţilor de învăţământ gimnazial completează şi eliberează, la cererea elevilor şi a părinţilor, fişa de înscriere în învăţământul profesional cu informaţii privind datele personale ale absolvenţilor clasei a VIII-a, mediile generale de absolvire, note şi mediile obţinute la Evaluarea Naţională’’ a spus directoarea Anda Silea de la Colegiul Tehnologic ,,Dr. Alexandru Bărbat’’. Nu se eliberează fişă de înscriere pentru elevii din clasa a VIII-a cu situaţia şcolară neîncheiată, aflaţi în stare de corigenţă sau repetenţie.

 S-a transformat o clasă de profesională în clasă de liceu

În anul şcolar 2021 – 2022, la Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat’’ va funcţiona şi o clasă de a IX-a liceu.  ,,Suntem singura  instituţie de învăţământ din judeţ care am obţinut transformarea unei clase de profesională în clasă de liceu cu 24 de locuri cu profil turism’’ a mai spus directoarea Anda Silea, de la Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat’’. În urmă cu doi ani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov a impus modificări majore în structura liceelor din judeţ, când 11 clase de liceu au fost transformate în clase de profesională pentru a IX-a.  Această schimbare s-a făcut şi la Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat’’, dar în acest an s-a revenit la normal. Elevii navetişti care se vor înscrie la şcoala profesională beneficiază de transport şcolar.

Actele necesare pentru înscriere la şcoala profesională:

  •  cerere de înscriere în învăţământ profesional cu durată de 3 ani (eliberată de şcola generală)
  •  actele de identitate de la copii şi părinţi  (copie xerox)
  •  adeverinţă cu notele şi media generală obţinută la Evaluarea Naţională  unde este cazul
  •  foaia matricolă pentru clasele V –VIII în original
  •  fişă medicală

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here