Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor (SKV) din Ţara Făgăraşului va înfiinţa un centru de informare şi promovare turistică în oraşul Victoria. Solicitarea a fost înregistrată la Primăria Victoria la începutul lunii mai a.c., iar în şedinţa ordinară a CL Victoria, desfăşurată la data de 24 iunie a.c., aleşii locali au aprobat darea în folosinţă gratuită  pe 5 ani a unui spaţiu în suprafaţă de 15 mp  în incinta Casei de Cultură.

  •  ,,Ne-am gândit să înfiinţăm acest centru de informare şi promovare turistică pentru că este imperios necesar. Turiştii ajung în centrul oraşului Victoria şi întreabă cetăţenii pe stradă cum să ajungă pe traseul de creastă  din Munţii Făgăraşului. Membrii asociaţiei vom  asigura permanenţă la centrul de informare, dar vom afişa şi două numere de telefon, la care  turiştii pot solicita informaţii. Vom monta şi indicatoare de la Gara Ucea până la poalele Munţilor Făgăraş care să vină în sprijinul turiştilor” a spus Tomas Bross, salvamontist.

Iniţiatorii intenţionează să obţină o finanţare de la buget pentru proiectul lor prin bugetare  participatică, un program al primăriei.  Traseul de creastă al Munţilor Făgăraş de la peste 2.000 metri altitudine atrage tot mai mulţi turişti iubitori de drumeţii.

  •  ,,Munţii Făgăraşului sunt abrupţi, sălbatici cu multă faună şi vegetaţie, exact ceea ce vor să vadă turiştii. Din acest motiv numărul turiştilor a crescut de la an la an, deşi nu există legături de transport până la baza masivului şi sunt nevoiţi să parcurgă pe jos zeci de kilometri cu raniţa în spate pe caniculă.   La noi în zonă turismul trebuie să se dezvolte pentru a atrage câţi mai mulţi turişti străini’’ a mai spus Tomas Bross, salvator montan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here