Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov are  un nou director general desemnat în urma concursului organizat de CNAS. În fruntea instituţiei a fost numită,  prin  Ordinul președintelui CNAS nr. 655/01.07.2021,   jr. Ancuţa Daisa care a promovat concursul cu media 85,13, la proba scrisă 77,55 puncte, iar la interviu 93. Ea îl înlocuieşte, astfel, pe comisarul-șef (r) Sorin Melinte, care a condus înstituţia   din octombrie 2018. Melinte a făcut carieră în Poliție până în 2016, când a condus şi Poliţia Municipiului Făgăraş. A lucrat apoi  la DSP Brașov, unde s-a ocupat, mai bine de un an, de achiziții publice.

Concurs reluat

În luna mai 2021, rezultatele probei scrise a concursului pentru funcțiile de directori ai caselor de asigurări de sănătate județene au fost dezastruoase: doar 5 candidaţi au promovat, obţinând note peste 7, iar 28 de candidați au fost respinși şi alţi 21 nu s-au prezentat la concurs, printre ei, și singurul candidat pentru fotoliul CASJ Brașov, cel aflat interimar în funcție. Astfel,  Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a reluat procedura.  Concursul a fost organizat pentru 34 de case județene și cea a municipiului București, fiind înscriși 47 de candidați, Brașovul și câteva județe având câte doi candidați. Șapte au absentat, iar pentru județul Hunedoara concursul a fost anulat din lipsă de doritori. 16 candidați au obținut note peste 7 la proba scrisă, minimul impus, iar 13 case județene (pentru trei dintre ele au fost câte doi candidați, fiind admis cel cu media mai mare de după interviu) au astfel noi directori generali.

Vechime de 25 ani în sistemul asigurărilor sociale de sănătate

Daisa lucrează de circa 25 de ani în sistemul asigurărilor sociale de sănătate în România, pentru care Brașovul a fost județ-pilot, întâi în DSP, până la crearea CASJ. Până în acest moment a fost director executiv al Direcţiei Relaţii Contractuale din instituție. Brașovul a mai avut un candidat, care a obținut 59,75 la testarea scrisă, astfel că nu mai trecut prin proba interviului. Din cauza GDPR, numele celui de-al doilea candidat nu este cunoscut, fiind secretizat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here