Nicolae Olimpiu Constantin – fost director al Direcției Regionale de Poștă Brașov și Mioara Pribescu – fost director executiv al Direcției economice din Compania Națională Poșta Română SA (CNPR) au fost condamnați definitiv de Curtea de Apel Brașov pentru comiterea infracțiunilor de delapidare în formă continuată, respectiv instigare la delapidare în formă continuată.

  • În același dosar, fostul secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) Marius Constantin Fecioru, însărcinat cu restructurarea CNPR, a fost achitat definitiv de acuzații.
  • Curtea de Apel Brașov s-a pronunțat definitiv în acest dosar și l-a condamnat pe Nicolae Olimpiu Constantin la 2 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 2 ani, pentru delapidare în formă continuată. Dacă starea de sănătate îi va permite, el va avea de prestat o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Braşov sau în cadrul Primăriei oraşului Rupea.  De asemenea, va avea de frecventat un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Braşov sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
  • Mioara Pribescu a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 3 ani, pentru instigare la delapidare în formă continuată. Și ea ar avea de prestat muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Braşov sau în cadrul Direcţiei de Servicii Sociale Braşov și de frecventat un program de reintegrare socială.
  • Instanța a admis acţiunea civilă exercitată de partea civilă Compania Naţională „Poşta Română” S.A. şi obligă în solidar inculpaţii Nicolae Olimpiu Constantin şi Mioara Pribescu să plătească acesteia suma de 1.128.227 lei reprezentând despăgubiri civile. Dat fiind faptul că Marius Constantin Fecioru a fost achitat de acuzații, s-a dispus ridicarea măsurii sechestrului asigurător instituite asupra bunurilor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here