SC Aromapa Serv SRL din  Ucea de Jos monitorizează lunar consumul de apă din locuinţele ucenilor cu ajutorul unui sistem de citire prin unde  radio. În ultimii doi ani, societatea  a montat peste 500 de  apometre cu citire la distanţă  în satele Corbi, Ucea de Sus şi Ucea de Jos. Contoarele de apă cu transmisie radio permit citirea exactă a consumului de apă la o distanţă cuprinsă de la 20 la 200 de metri de locul unde este amplasat dispozitivul.  SC Aromapa Serv SRL  a investit din 2019 până în prezent peste 180.000 lei pentru achiziţionarea acestor  contoare.  În următoarea perioadă firma vrea să mai monteze alte 60 de apometre achiziţionate în satele Ucea de Sus şi Ucea de Jos.

  •   ,,Primele apometre s-au montat  la sfârşitul anului 2019 în satul Corbi. În perioada 2020 – 2021 au fost montat peste 400  în satele Ucea de Sus şi Ucea de Jos. 89% din abonaţii din satul Corbi  beneficiază de apometre cu citire la distanţă.  În satul Ucea de Jos au fost montate peste 250 de apometre, iar în Ucea de Sus peste 150. În acest an, SC Aromapa Serv SRL va achiziţiona încă 350 de apometre ca să acopere necesarul pentru toată comuna Ucea’’ a spus Adrian Constantin Grovu, primarul comunei Ucea.
  •  ,,Aceste contoare sunt foarte utile, abonaţii nu trebuie să fie acasă atunci când se citesc apometrele. În primele zile din lună se face citirea apometrelor.  Singurul sat din comună unde nu s-a montat niciun dispozitiv cu citire la distanţă este satul Feldioara,  dar urmează.  Din cauza lucrărilor la reţeaua de canalizare menajeră din satele Ucea de Jos şi Ucea de Sus s-a întârziat montarea contoarelor inteligente’’ au spus angajaţii de la Aromapa Serv.

10 ani de activitate

SC Aromapa Serv SRL din Ucea s-a înfinţat în luna mai 2011, iar  unicul acţionar este Consiliul Local Ucea. Primul director al societăţii a fost inginerul Romulus Dumitrescu. La înfiinţare, societatea  avea 18 angajaţi, iar acum lucrează 26 de persoane,  director, contabil, laborante, muncitori şi cititori – încasatori. O achiziţie importantă a societăţii a fost făcută în  luna februarie 2013, când primarul de atunci, Marian Băcilă,  şi legslativul, au decs să cumpere barajul de pe râul Arpaşul Mare pentru a avea sursă de apă proprie. SC Aromapa Serv SRL furnizează apă pentru oraşul Victoria şi comunele Ucea, Drăguş şi Viştea. De la înfiinţare şi până în prezent  la staţia de filtrare din Sumerna s-au făcut investiţii majore pentru calitatea apei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here