Cartoful a fost în centrul atenţiei la evenimentul organizat miercuri, 21 iulie a.c.,  de Clubul Fermierilor Români în Ţara Făgăraşului. Invitatul special a fost  Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care a prezentat în cadrul conferinţei   ,,Priorităţile Agriculturii Româneşti”. Printre vorbitori au fost Dan Hurduc – Preşedinte Clubul Fermierilor Români, Florin Ciolacu, director executiv Clubul Fermierilor Români şi Laszlo Beksec, membru în Consiliul Director al Clubului Fermierilor Români, reprezentantul Agricover, principalul furnizor de îngrăşăminte pentru fermieri.  Acţiunea a avut loc în câmp unde a fost amplasat un cort, în zona Drăguş, gazda fiind ferma Gusutri.   Au participat   zeci de fermieri din Ţara Făgăraşului, dar şi din alte zone ale ţării. Temele dezbătute în cadul conferinţei au fost :

  •  Priorităţiile agriculturii româneşti – Planul Naţional Strategic şi direcţiile noii Politici Agricole Comune
  • Elaborarea şi implementarea Strategiei naţionale de gestionare integrată a apei şi a solului în agricultură
  • Importanţa spaţiilor de depozitare pentru producătorii de cartofi
  • Modalităţi de susţinere a producătorilor de cartofi
  • ,,Evenimentul a început la ora 11.00 în comuna Drăguş lângă un lot de cartofi experimental cu mai multe soiuri şi hibrizi de cartofi. Aici s-au plantat 25 de soiuri de cartofi pe două hectare. La eveniment  au participat peste 100  de producători de cartofi din judeţul Braşov şi Covasna.  În Ţara Făgăraşului sunt 150 de fermieri care au plantat  peste 2.000 de hectare cu cartofi’’ a spus  Cosmin Stana, reprezentant al companiei Agricover Bucureşti.

Cel mai important partener al evenimentului a fost  compania Agricover, care oferă producătorilor din Ţara Făgăraşului şi nu numai îngrăşăminte, minerale, dar şi finanţare pentru producţii agricole. Mai multe detalii în ediţia print de marţi, 27 iulie 2021, a ziarului Monitorul de Făgăraş. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here