Comitetul de coordonare al organizaţiei judeţene a PNL Braşov s-a reunit miercuri, 21 iulie a.c., începând cu ora 18.00,  pentru desemnarea noului lider judeţean al liberalilor, întrunire la care au răspuns prezent şi câţiva reprezentanţi din conducerea naţională a partidului, de la preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, la secretarul general PNL, Robert Sighiartău, europarlamentarul Siegfried Mureşan, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, dar şi purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionel Dancă. Şedinţa  pentru desemnarea unui nou lider pentru PNL Braşov s-a confundat în multe momente cu o întâlnire electorală internă, pentru susţinerea candidaturii la președinția naţională a PNL a lui Ludovic Orban, toţi invitaţii la cuvânt susţinându-l pe acesta. În alegerile interne locale, Adrian Veştea, singurul canidat pentru funcţia de preşedinte,  a venit în faţa colegilor  cu o echipă, formată din 31 de membri nominalizaţi pentru funcţii de coordonare la nivel de judeţ. În aceste condiţii, Adrian Veştea a fost ales pentru un nou mandat de preşedinte al filialei judeţene, 2021 – 2025.

Discursuri pentru  Orban

Preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, a anunţat că „eu am semnat moţiunea domnului Orban”, însă a spus şi că „asigur şi pe Florin Cîţu de respectul şi onestitatea mea şi a colegilor braşoveni. L-am votat în forurile statutare ale partidului pentru a ocupa funcţia de premier”.Despre Orban, Veştea a spus că este un braşovean de-al nostru şi este un liberal pur sânge. A fost marginalizat, mai ales atunci când s-a opus alianţei cu PSD. Nu s-a plâns. Şi-a dus crucea cu demnitate. Apoi, a preluat funcţia de premier şi pe cea de preşedinte a PNL, probabil în cea mai grea perioadă a României de după cel de-Al Doilea Război Mondial”.
De asemenea, Adrian Veştea a amintit că în perioada în care Orban a fost premier, Braşovul a beneficiat de sprijin guvernamental pentru proiectele majore: „Ca preşedinte de Consiliul Judeţean, nu am avut parte de atâta sprijin de cât am avut în perioada în care Ludovic Orban a fost premier. De acelaşi sprijin au beneficiat şi alte judeţe”.  În acelaşi ton au vorbit şi invitaţii de la centru.  „Ar trebui să continuăm ce am început în 2017 când cu Ludovic Orban am început să câştigăm. Când câştigi, nu trebuie să schimbi nici echipa, nici antrenorul”, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Europarlamentarul Siegfried Mureşan a apreciat rolul lui Adrian Veştea la nivelul administraţiei judeţene şi a amintit că Ludovic Orban este cel care în ultimii ani „a adus la un loc toate ideile bune şi cred că împreună vom reuşi şi de acum încolo să fim un partid câştigător”.

Orban promite susţinere pentru toate proiectele majore ale Braşovului

Aflat în mijlocul liberalilor braşoveni, Ludovic Orban a promis sprijin pentru principalele proiecte ale Braşovului, respectiv autostrada Braşov – Sibiu, autostrada Braşov – Bacău şi autostrada Braşov – Ploieşti, amintind de paşii pe care i-a făcut pentru acestea, în calitate de ministru al Transporturilor şi apoi de premier al României. În plus, preşedintele Camerei Deputaţilor a amintit şi de Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav pe care l-a susţinut  în perioada sa la Ministerul Transporturilor dar pe care „a fost nevoie să vină Adrian Veştea, cu încăpăţînarea sa, să îl pună pe picioare”. „Dacă nu anul acesta, atunci anul viitor vom ateriza la Braşov, cu mult înainte de a circula pe autostrada Ploieşti – Braşov”, a spus Orban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here