România a avut o a cincea zi magică la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în special datorită performanțelor obținute de sportivii români în probele de canotaj. Fetele din barca de dublu vâsle, Simona Radiș și Ancuța Bodnar, au câștigat medalia de aur și au reușit să stabilească cel mai bun timp olimpic. Barca României a pornit ca din puşcă şi s-a distanţat încă după primii zeci de metri. Fetele noastre au trecut primele la 500 de metri, pentru ca la jumătatea cursei ele să fie mai rapide cu 3.5 secunde (aproape două lungimi de barcă) faţă de principalele lor urmăritoare.  Până la final, Simona şi Ancuţa nu au slăbit deloc ritmul şi s-au impus de o manieră categorică. Echipajul României a trecut linia de sosire cu un timp de 6.41,03, echipa de pe locul secund, Noua Zeelandă, ajungând la peste 3 secunde. Olanda a luat medalia de bronz.

Podiumul probei de dublu vâsle feminin:

  1. ROMÂNIA         6:41.03
  2. Noua Zeelandă 6:44.82
  3. Olanda              6:45.73

Fetele noastre, campioane europene şi vicecampioane mondiale, au adus a doua medalie pentru delegaţia României la Jocurile Olimpice, după argintul obţinut, sâmbătă, de Ana Maria Popescu la spadă. Ancuţa Bodnar are 22 de ani (n. 25.09.1998, la Vatra Moldoviţei / Suceava), iar Simona Radiş tot 22 de ani (5.04.1999, la Botoşani).

Băieții din barca de patru rame – Mihăiță Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari au cucerit argintul olimpic.

  • Alte trei echipaje de canotori din România s-au calificat, de asemenea, în finalele pentru medalii de la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Dublu vâsle feminin – categorie ușoară, dublu rame masculin și barca de opt plus unu feminin.
  •  Înotătorul român de 16 ani, David Popovici, a reușit calificarea în finală, în proba sa favorită – 100 m liber, cu al cincilea timp. Popovici a fost la două sutimi distanță de câștigarea medaliei de bronz în proba de 200 m liber.

România are până în acest moment trei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo:

  • Ana Maria Popescu – argint la spadă,
  • Ancuța Bodnar și Simona Radiș – aur la dublu vâsle
  • Mihăiță Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari – argint la patru rame

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here