Credit foto: Cătălin Craioveanu

Matei are  4 ani şi este din  Şinca Veche. A  primit diagnosticul de defect septal atrial în urma unei consultaţii de rutină pentru o viroză, când i-a fost identificat un suflu la inimă şi a fost îndrumat către dr. Cotarla Viorela, cardiolog pediatru la Sibiu. În afară de rezistenţă scăzută la efort, Matei nu prezentase alte simptome. Salvarea a venit de la echipa inimii din Sibiu coordonată de dr. Anca Mandache, dar şi de la donatori care ne-au ajutat să susţinem financiar intervenţiile.

Raisa  şi Matei, doi copilaşi cu probleme la inimă, au fost salvaţi de echipa inimii de la Fundaţia Polisano din Sibiu. Cei doi au fost externaţi şi pot pleca acasă, în Maramureş şi la Şinca Veche, pentru a se bucura din nou de viaţă.   Povestea celor doi copii a fost relatată miercuri, 18 august, pe pagina de Facebook a Fundaţiei Polisano.
„Raisei, 3 luni şi jumătate, din Sighet (Maramureş), îi fusese descoperit un suflu la inimă la 2 zile de la naştere, prematură fiind. Mama ei observase că Raisa respira greu, că transpira excesiv şi că obosea repede. Acum o lună, la Spitalul de Pediatrie din Cluj, i s-a pus diagnosticul de persistenţă de canal arterial şi defect septal atrial, şi a fost sfătuită să îşi găsească un chirurg. Matei, 4 ani, din Şinca Veche (Braşov), a primit diagnosticul de defect septal atrial în urma unei consultaţii de rutină pentru o viroză, când i-a fost identificat un suflu la inimă şi a fost îndrumat către dr. Cotarla Viorela, cardiolog pediatru la Sibiu. În afară de rezistenţă scăzută la efort, Matei nu prezentase alte simptome”, se arată în postarea de pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here