Şedinţele CL Făgăraş convocate pe bandă rulantă de primar aveau pe ordinea de zi şi înfiinţarea Serviciului Public pentru Administrarea şi Exploatarea Pieţei Agroalimentare, a Bazarelor, Târgurilor şi Oboarelor.  O procedură legală  de altfel, aşa cum a fost şi în cazul înfiinţării serviciilor privind transportul public  în comun, termiei sau salubrităţii. Numai că în jurul acestui proiect de hotărâre iniţiat de primar a fost  iscat voit un circ mediatic, de nimeni altul decât primarul. Şi asta întrucât edilul avea nevoie de votul consilierilor pentru a acoperi  o decizie luată în cazul Pieţei Agroalimentare şi al contractului semnat în numele CL Făgăraş  cu DSP Braşov.  Consilierii locali PSD explică situaţia creată într-o postare pe contul FB, explicaţii pe care le-au susţinut şi în plenul CL Făgăraş de marţi, 31 august 2021.

Precizările consilierilor locali PSD Făgăraş

,,Ca urmare a acestui circ mediatic dezlănțuit de primarul municipiului Făgăraș și a convocării unor ședințe de îndată pentru a se victimiza domnia sa, ne vedem nevoiți sa venim cu câteva precizări. Conform codului administrativ convocarea de îndată a unei ședințe a consiliului local se face în caz de forță majoră și/sau de maximă urgență. Așadar:

  •   Banii pentru incubatoarele de la spital au fost virați din 24.06.2021, dl. primar semnând contractul in 30.06.2021;
  •  Documentele pentru rectificarea bugetara au fost întocmite de Direcția Buget-Finanțe și semnate de dl. primar în 30.06.2021, cu anexe de 64 pagini, regăsite la pct. 4 , partea a 3-a a ordinii de zi a ședinței ordinare a consiliului local. Întrucât în ședințele de comisii din 24.08.2021 am avut alte documente prezentate nu puteam vota în cunoștința de cauză varianta prezentată în plen.
  • Menționam că toate documentele care stau la baza rectificării bugetare sunt emise in perioada 05.05.2021-18.08.2021.
  •   In 01.08.2021 Primăria Făgăraș preia prin inventariere activele cesionate anterior către SC Târguri Piețe și Oboare SRL. Serviciului Public pentru Administrarea și Exploatarea Pieței Agroalimentare, a Bazarelor, Târgurilor și Oboarelor, a Grupurilor Sanitare Publice în Municipiul Făgăraș trebuia înființat doar in 31.08.2021 în urma aprobării în consiliul local. Așadar in perioada 01-31.08.2021 societatea nu a avut active, nu a putut funcționa, situația fiind aceeași și în prezent. Aceste bunuri trebuiau cedate serviciului public deja înființat apoi concesionate către SC Târguri Piețe și Oboare SRL. Cine este vinovat de închiderea pieței agroalimentare? Cine nu a respectat pașii necesari pentru legalitate?

Având în vedere cele de mai sus, consilierii locali PSD Făgăraș considera că această situație se poate dezamorsa în cadrul unei ședințe extraordinare convocate cu 3 zile inainte, conform prevederilor legale, precedată de discutarea în comisiile de specialitate a tuturor documentelor din cadrul proiectelor aflate pe ordinea de zi. Ne reafirmăm disponibilitatea ce a colabora cu executivul, nu ne considerăm în război cu nimeni și milităm pentru o colaborare întru-un cadru de legalitate, transparență și respect reciproc. Colaborarea presupune admiterea greșelilor și îndreptarea lor prin acceptarea punctului corect de vedere, nu prin presiuni, amenințări și oprobriu public . Convocarea ședințelor de îndată la infinit nu ajuta deloc unei conlucrări eficiente și de durată” Consilierii Locali PSD Făgăraș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here