În perioada 4 – 6 septembrie a.c., oraşul Victoria va fi în sărbătoare, când Primăria şi  CL Victoria organizează  ,,Zilele oraşului Victoria’. În aceeaşi perioadă se va organiza şi festivalul ,,La noi la Victoria veniţi!”, cofinanţat  de Consiliul Judeţean Braşov.

  • ,,Ne bucurăm că la ora actuală condiţiile permit desfăşurarea unor astfel de evenimente. Manifestarea va avea loc, în mare parte, în aer liber pe stadionul din oraşul Victoria, unde se va monta o scenă în faţa tribunei, pe terenul de fotbal. Doar comercianţii din Victoria pot monta terase în incinta stadionului. Fiind ,,Zilele oraşului Victoria’’ mi se pare normal să ne promovăm  oamenii şi firmele care plătesc  taxe şi impozite locale în oraşul Victoria. Peste 90% din comercianţii prezenţi la eveniment vor fi din oraş. Am permis restrictiv unor alte firme din Ţara Făgăraşului să participe  cu o singură condiţie, să aibă ateliere de lucru,  meşteşugari şi artizani ale căror creaţii păstrează tradiţiile culturale de la noi din zonă. Prin astfel de evenimente promovăm cultura de acest gen şi ajutăm producătorii locali. Evenimentul nu a fost gândit ca un bâlci cu tarabe, unde să se vândă vată pe băţ ci ne dorim să devină un eveniment cultural. Tocmai în acest sens sunt organizate şi activităţi dedicate copiilor. Este vorba despre  concursuri care vor fi coordonate din nou de  voluntari ca la ziua de 1 iunie. Copiii vor fi premiaţi de Primăria Victoria şi de Consiliul  Local. Pe scenă vor urca şi copii de la noi din oraş de la Clubul copiilor, dar şi alţi elevi din ţară. Am invitat ,,Căluşarii’’ din Găieşti care sunt nişte copii foarte talentaţi.  Pe scenă vor evolua formaţii şi interpreţi de muzică folk, muzică uşoară şi   muzică populară. În cadrul acestui eveniment vom avea şi o seară de teatru. Luni, 6 septembrie 2021, la Casa de Cultură, începând cu ora 19.00, va avea loc piesa de teatru ,,Cafeaua domnului ministru’’, unde îl avem alături de noi pe maestrul  Constantin Cotimanis’’ a spus Camelia Bertea, primarul oraşului Victoria.

Ziua de folk

Sâmbătă, 4 septembrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 13.00, pe stadion, se vor organiza concursuri pentru copii. Minorii vor fi antrenaţi în diferite concursuri sportive precum: fotbal, handbal, orientare turistică, dar şi concursuri de biciclete, de alergare în saci, desen pe asfalt şi de maşinuţe cu telecomandă. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 15.00, când copiii vor fi recompensaţi  cu diplome, cupe, medalii şi dulciuri. Tot sâmbătă, la ora 12.00, la Casa de cultură se va organiza o masă rotundă, unde vor fi  invitaţi salvamontiştii din oraş şi se va organiza şi o conferinţă de presă pentru festivalul ,,La noi la Victoria veniţi!’’. Începând cu ora 16.30 începe spectacolul, iar primii care vor evolua pe scenă vor fi copiii de la Clubul copiilor din Victoria coordonaţi de Mihai Halmagiu şi apoi copiii de la Clubul copiilor din Sebeş. Vor urma  artiştii: Piticul, Maria Gheorghi, Alex Ştefănescu, Rdward Sanda şi formaţia Vunk.

Ziua de folclor

Duminică, 5 septembrie 2021, începând cu ora 16.30 se va derula spectacolul de folclor. Vor urca pe scenă artişti şi ansambluri de muzică populară. Copiii de la Clubul elevilor din Victoria vor deschide programul, apoi ,,Călăraşii’’ din Găeşti, urmaţi de artistul de muzică populară Mihai Teacă, Ansamblul Cindrelul – Junii Sibiului. Programul artistic se încheie cu  artistul Sebastian Emanuel Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here