Tragedie fără margini în România! Mult îndrăgitul actor Ion Caramitru s-a stins din viaţă duminică, 5 septembrie 2021,  în Spitalul Universitar de Urgență Elias din București, unde a fost internat de câteva săptămâni pentru o infecţie în sânge. Ion Caramitru, în vârstă de 79 de ani, trebuia să se afle la Iași pentru a participa zilele acestea la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Totuși, actorul a lipsit de la eveniment din cauza problemelor medicale.

A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000

Regretatul Ion Caramitru a fost actor de teatru și film, regizor și politician român. Din anul 1990 a fost președinte al UNITER din 1990, iar din 2005 a ocupat funcția de director al Teatrului Național din București. Totodată, amintim că acesta a fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea. Ion Caramitru a primit numeroase premii pentru activitatea sa, printre care și următoarele:

  • Premiul revistei Cinema pentru interpretare, 1976;
  • Premiul Asociaţiei Cineaştilor, 1980;
  • Premiul Special al Juriului pentru rolul principal din filmul Luchian, la Festivalul Naţional al Filmului, Costineşti, 1984;
  • Premiul pentru întreaga activitate la Festivalul Internaţional de Teatru „Actor al Europei”, Prespa, Macedonia, 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here