Unităţile  de pompieri din Făgăraş şi  Victoria îşi  deschid porţile pentru public în  perioada 11 – 12  septembrie 2021, între orele 12.00 – 16.00, pentru a marca sărbătoarea Pompierilor români.  În cadrul acestei activităţi, cei prezenţi pot  asista la prezentarea tehnicii de intervenţie, a echipamentelor  şi accesoriilor din dotare şi la exerciţii specifice.  Ziua  pompierilor români   comemorează eroii căzuţi în bătălia de la Dealul Spirii,  care a avut loc în 1848, la Bucureşti, între pompierii conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu şi trupele otomane

  • ,,În perioada 11 – 12 septembrie 2021,  vom desfăşura activităţi pentru a sărbători ,,Ziua pompierilor’’.  În curtea instituţiei de pe strada Aleea Uzinei vom face exerciţii demonstrative de stingere a incendiului, acordarea primului ajutor şi tragerea la ţintă cu pistolul cu apă, dar  şi prezentarea tehnicii de intervenţie” a spus căpitanul unităţii de la Victoria, Ciprian Ioan Toma.

Subunitatea de pompieri din Victoria deserveşte oraşul Victoria şi alte 17 de sate, Viştea de Sus, Viştea de Jos, Rucăr, Olteţ, Ucea de Sus, Ucea de Jos, Corbi, Feldioara, Sumerna, Corbişor, Drăguş, Sâmbăta de Sus, Sâmbăta de Jos, Zona turistică Sâmbăta, Arpaşu de Sus, Arpaşu de Jos, Nou Român. ,,De la începutul lunii ianuarie 2021 raionul de intervenţie de la Victoria s-a extins şi intervenim  şi în comuna Arpaş la incendii, asistenţă medicală şi descarcerare’’ a mai spus comandantul unităţii Ciprian Ioan Toma. Zona arondată la detaşamentul din Victoria are peste 25.000 de locuitori şi se întinde pe o suprafaţă de peste 25.000 de hectare.

 Istoria unităţii din Victoria

1950 a fost anul în care s-a înfiinţat secţia de Pompieri Miltari Victoria. Unitatea a funcţionat iniţial la poarta principală a combinatului chimic. În acest timp la conducerea unităţii s-au perindat 12 comandanţi. În anul 1964 unitatea s-a desfiinţat, iar după alţi 10 ani, în 1975, s-a reînfiinţat. Atunci s-a început construcţia unui nou sediu care s-a dat în folosinţă în 1979. Din 1975 şi până în prezent unitatea a fost condusă de către căpitanul Ion Ioniţă, maior Ioan Suciu, lt-col Jani Rugiubei, lt. Dumitru Marciu,  maior Timofte Bogdan, iar în prezent unitatea este condusă de căpitan Toma Ioan Ciprian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here