Luni, 13.09 a.c. școlile și-au deschis din nou porțile pentru a-i primi pe elevi. Flori, emoții de o parte și de alta, părinți, elevi, profesori și multă speranță într-o prezență cât mai reală a elevilor la școală. Dorința ca elevii și profesorii să se întâlnească cât mai mult în sălile de clasă a fost pe buzele tuturor. La Colegiul ,,Ioan Codru Drăgușanu” din Victoria conducerea școlii le-a pregătit elevilor și părinților o festivitate de deschidere   diferită de cele din anii trecuţi,  în ciuda normelor de siguranță păstrate cu strictețe.

  •  ,,Ca în orice an, septembrie vine cu emoția unui nou început pentru toți elevii și profesorii noștri, precum și întreaga comunitate. Sperăm ca acest an școlar să ne aducă multe realizări, succes, bucurii, iar în vara viitoare să adunăm roadele sârguinței elevilor noștri” a spus Anda Laura Silea, directoarea Colegiului ,,Ion Codru Drăgușanu”. Şi directorul adjunct, Ana Maria Gâlbincea, le-a adresat elevilor cuvinte de încurajare la început de an şcolar.

Evenimentul a început cu o binecuvântare religioasă săvârșită de preotul Adrian Magda, urmată de luările de cuvânt nelipsite la un astfel de eveniment din partea invitaților.

  • ,,Suntem bucuroși să trăim acest moment al deschiderii anului școlar și vă dorim să aveți un an în care entuziasmul specific vârstei să se unească cu dorința de a cunoaște, de a fi mai buni pe zi ce trece. Vă doresc să fiți sănătoși și să fiți în armonie și cu cadrele didactice și cu părinții voștri” a spus pr. Adrian Magda.
  • Camelia Berdea, aflată într-o dublă ipostază, de profesor și primar al urbei, a avut un  îndemn la speranță și studiu. ,, Dragi părinți, bunici, elevi, astăzi este o zi deosebită, o zi frumoasă de septembrie, un început al învățării, sperăm să nu fie mai greu decât acum. E nevoie de socializare, de atingere, de iubire, pentru că iubirea este adevăratul sens al vieții. Școala este un spațiu al formării și al informării. Important este că voi trebuie să descoperiți toate aceste lucruri. Cel mai important este să visați copii, visați cât mai mult și vă urmați visele. La acest început de drum nu pot decât să vă spun să aveți un an cu  împliniri, cu  bucurie,  fericire și  sănătate” a spus primarul Camelia Bertea.
  • Comisarul-șef Filipoiu a spus câteva cuvinte legate de situația pandemică. ,,Ministerul Afacerilor Interne este parte a acestui parteneriat prin prezența în teren. Venirea la școală se petrece într-o perioadă foarte dificilă, ne dorim cu toții ca treburile să revină la normal. Dragi elevi, știm că acest an școlar este diferit din prisma normelor sanitare pe care trebuie să le respectăm” a spus cms. Filipoiu.
  •  ,,Vă doresc ca acest an școlar să vă aducă doar bucurii și multe reușite, invit toți elevii să își petreacă timpul liber la Clubul elevilor unde desfășurăm activități deosebite” a spus Dorina Pol, directoarea Clubului elevilor din Victoria. Evenimentul a început la ora 10.00 și s-a sfârșit în jurul orei 11.00.

Festivitate şi emoţii la Şcoala Gimnazială ,Octavian Paler” din Lisa

Și la Școala Gimnazială Lisa festivitatea de început de an s-a desfășurat în condiții optime. După slujba de binecuvântare săvârșită de preotul Sergiu Dudan, parohul satului Lisa, au avut loc cuvintele de încurajare ale directoarei Cristina Hașu. ,,Ne bucurăm să începem anul școlar cu prezența fizică și sperăm ca activitatea să se desfășoare cât mai mult față în față, în sălile de clasă. Emoțiile și nerăbdarea sunt prezente în mijlocul nostru, susținute de întregul corp didactic. Ne dorim ca și în acest an să avem o bună colaborare între școală și comunitate, și cât mai multe realizări” a spus Cristina Hașu. La școala din Lisa învață 79 de elevi incluși în ciclul primar, 65 de elevi la gimnaziu și 56 de copii la grădiniță. (Ștefan BOTORAN)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here