Reprezentanţii PNL Braşov critică  primăriile de la  Făgăraş şi Săcele de lipsa transparenţei decizionale, având în vedere că multe cereri de informaţii au rămas fără răspuns.  Într-o conferinţă de presă organizată joi, 16 septembrie a.c.,la sediul PNL Braşov,  Lucian Cupu, consilier local  la Făgăraş, a prezentat neajunsurile  din administraţia publică a Făgăraşului aducând critici Executivului.

  • Am solicitat încă din luna mai informaţii privind structura bugetului local, având în vedere că acesta nu ne-a fost prezentat detaliat. De asemenea, printre altele, am solicitat structura cheltuielilor de personal pentru instituţiile din subordinea primăriei, dar şi detalii privind situaţia juridică a terenului pe care ar urma să se amenajeze un sens giratoriu care să faciliteze accesul ambulanţelor. Nu am primit răspuns, aşa că în luna august am revenit cu o nouă solicitare pe această temă, dar am adăugat şi câteva puncte suplimentare. De exemplu, am solicitat detalii privind acei stâlpi metalici din cartierul Câmpului, montaţi pentru ca de ei să fie agăţate pungile cu deşeuri reciclabile. Pentru această investiţie avem informaţii că nu există autorizaţii de construire, chiar dacă respectivii stâlpi au fundaţie de beton, iar legislaţia prevede că în astfel de situaţii este nevoie de documentul amintit. De asemenea, am solicitat să îmi prezinte cum a fost stabilit reprezentantul primarului în Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal  Făgăraş, a declarat Lucian Cupu.

Consilierul local  a mai spus că răspunsul nu a venit nici în urma adresei transmise în luna august. „La Primăria Făgăraş nu se poate vorbi de transparenţă. Dacă unui consilier local nu i se oferă răspunsul în termen legal, ce să mai vorbim de cetăţeni”, a continuat Lucian Cupu. Tot despre transparenţă a vorbit  în aceeaşi  conferinţă de presă şi preşedintele PNL Săcele, consilierul judeţean Ciprian Sterpu. Acesta a menţionat că a depus mai multe ceri de informaţii la Primăria Săcele, dar a primit răspunsuri evazive. 

  • „În mod elegant, am fost trimis către Consiliul Judeţean Braşov”, a declarat Sterpu.

De cealaltă parte, primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, a declarat că primele cereri au fost depuse de Sterpu în calitate de consilier judeţean. „Ulterior, el a revenit şi a depus cererile în calitate de cetăţean”, a precizat primarul, care a menţionat şi faptul că respectivele solicitări sunt în lucru şi că vor primi răspunsurile în termen legal.

1 COMENTARIU

  1. Ca de obicei tovarășul Cupu Lucian,a rămas același luptător pentru a fi contra a tot ce se face bine în Făgăraș! Când era tovarășul pe cai mari …..ce jafuri se executau la comandă! Tov.Cupu este cel mai mare ,,gurist,,care l-a avut acest oraș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here