Meteorologii au anunțat prognoza meteo pe următoarele 2 săptămâni, fiind așteptate importante schimbări în ceea ce privește evoluția temperaturior pentru intervalul 20 septembrie – 3 octombrie. Toamna își intră ușor-ușor în drepturi, astfel încât temperaturile vor scădea considerabil și vor fi prezente precipitații sub formă de ploaie.

Vremea la munte

Până în data de 24 septembrie, vremea la munte va fi rece, media maximelor termice va fi cuprinsă între 4 şi 10 grade, iar a minimelor între -2 şi 3 grade. Va urma o încălzire de aproximativ 4 – 5 grade până în jurul datei de 28 septembrie, apoi nu vor mai fi variaţii termice semnificative.  Va ploua, dar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1.500, trecător vor fi posibile şi ninsori slabe.

Vremea în Transilvania

Tendința de răcire a vremii se va menține până în jurul datei de 22 septembrie. Maximele termice vor fi în medie în jurul a 12 grade, iar media minimelor de 2 – 4 grade. Până în data de 28 septembrie, vremea se va încălzi cu aproximativ 10 grade la valorile maxime și 5 grade la cele minime, iar apoi se va răcori ușor. Vor fi câteva intervale cu ploaie, probabilitatea mai mare de apariție fiind în zilele de 20, 22, 24 septembrie și după data de 27 septembrie.

Vremea în Banat

Până în dimineața zilei de 23 septembrie, vremea se va răci, media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 14 și 18 grade, iar minimele între 5 și 9 grade. Va urma o încălzire treptată, ce va culmina în jurul datei de 28 septembrie, când media maximelor termice va fi de 23 – 25 de grade, iar cea a minimelor de 10 – 12 grade. În ultimele zile ale intervalului tedința va fi de răcorire ușoară. Perioadele ploioase vor fi relativ puține, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului și după 28 septembrie.

Vremea în Crișana

Între 20 și 23 septembrie, vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 13 și 17 grade și a minimelor între 4 și 7 grade. Până în jurul datei de 28 septembrie va urma o încălzire semnificativă, când maxima termică va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade, iar a minimelor va fi de 9 – 11 grade. Tendința vremii va fi de ușoară răcorire în ultimele zile de progonză. Cel mai probabil în jurul datelor de 20 și 22 septembrie, precum și după data de 28 septembrie, vor fi intervale cu ploaie.

Vremea în Maramureș

Vremea va fi rece până în dimineața zilei de 24 septembrie și se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 12 şi 15 grade, iar a minimelor între 3 şi 6 grade. Până spre mijlocul celei de-a doua săptămâni, valorile termice maxime vor creşte cu aproximativ 8 grade, iar minimele cu 5 – 6 grade. În zilele care vor urma va fi posibilă o uşoară răcorire. Intervale cu ploaie vor fi, cel mai probabil, în zilele de 22, 24 septembrie şi începând cu data de 28 septembrie.

Vremea în Moldova

Media temperaturilor maxime va scădea până în data de 22 septembrie, când se va situa în jurul valorii de 13 grade. Mai apoi, aceasta va creşte, astfel că la sfârşitul primei săptămâni şi în primele zile ale celei de-a doua săptămâni va atinge 20 – 21 de grade. În ultimele zile de prognoză va începe să scadă uşor şi treptat. Media minimelor termice va coborî de la 8 grade în prima dimineaţă, până spre 5 grade în dimineaţa zilei de 24 septembrie. În intervalul 25 – 29 septembrie vor fi valori termice cuprinse între 9 şi 11 grade. Tendinţa pentru ultimele zile de prognoză este de uşoară răcorire. Vor fi intervale de timp cu ploaie, cu o probabilitate mai mare în zilele de 20, 22, 24 septembrie şi din nou după data de 27 septembrie.

Vremea în Dobrogea

Vremea se va răci până în jurul datei de 23 septembrie. Media maximelor termice va fi de 15 – 16 grade, iar a minimelor de 8 – 9 grade. În următoarele trei zile se va încălzi. În medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 23 de grade, iar minimele între 12 şi 14 grade. În cea de-a doua săptămână se va răcori treptat. Zilele cu ploaie vor fi puţine, iar cel mai probabil vor apărea în jurul datelor de 20 şi 22 septembrie şi, posibil, după data de 27 septembrie.

Vremea în Muntenia

Până în data de 22 septembrie, vremea se va răci accentuat, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade. Va urma o încălzire, care în zilele de 26 şi de 27 septembrie se va concretiza prin maxime termice ce vor atinge în medie 23 – 35 de grade. În zilele care vor urma se va răcori. Minimele termice vor urma un scenariu asemănător, dar cele mai mici medii se vor atinge în dimineţile zilelor de 23 şi 24 septembrie, când vor fi de 6 – 7 grade, iar cele mai ridicate în jurul datei de 21 septembrie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade. Zilele cu ploaie vor fi puţine, îndeosebi la începutul intervalului de prognoză şi spre sfârşitul acestuia.

Vremea în Oltenia

Media temperaturilor maxime va fi în scădere accentuată, de la 24 de grade în prima zi, până la 16 grade în ziua de 22 septembrie. În zilele următoare se va încălzi. În jurul datei de 27 septembrie, maximele termice vor atinge în medie 23 – 25 de grade. În ultimele zile de prognoză se va răcori. Media minimelor termice va ajunge la 11 grade, în prima dimineaţă, respectiv până la 6 grade în datele de 23 şi 24 septembrie, după care vor creşte. Între 27 şi 29 septembrie, aceasta se vor situa între 11 şi 13 grade. Primele zile ale lunii octombrie vor fi cu medii în jurul a 9 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, şansele de ploaie fiind în creştere în primele şi în ultimele zile de prognoză.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here