Sâmbătă, 25.09 a.c., s-a desfășurat, în sala  de sport a Colegiului Național ,,Doamna Stanca” din Făgăraș, Campionatul Național de Karate pe sistem S.K.I.F. Evenimentul a fost organizat de Comisia Națională S.K.I.F din cadrul Federației Române de Karate. ,,Competiția a fost organizată de Comisia Națională S.K.I.F din cadrul Federației Române de Karate. Am vrut să organizăm evenimentul în primăvară dar nu am putut din cauza pandemiei. Au participat la această competiție 13 cluburi din țară și 210 sportivi. Campionatul s-a desfășurat conform dispozițiilor sanitare aflate în vigoare. Vreau să mulțumim pe această cale și conducerii Colegiului Național ,,Doamna Stanca”, în mod special directoarei Corina Drăgoiu, fără de care concursul nu s-ar fi putut desfășura în condiții optime. Toți sportivii și antrenorii au avut vaccinul sau testul anti-covid făcut. Antrenorul Ioan Rîmbeț a fost desemnat din partea Comisiei cu organizarea evenimentului” a spus Sensei Gheorghe Țețu, Director Tehnic în cadrul Federației S.K.I.F România.

Cătălin Bucur, preşedintele SKIF: ,,Urmează Campionatul European de Karate din Olanda” 

Adrenalină, emoția și dorința de competiție se puteau vedea pe chipurile tuturor sportivilor, începând cu cei mai mici și continuând cu cei mai mari. Competiția s-a desfășurat pentru categoriile de vârstă copii, cadeți, juniori și seniori. ,,Chiar și în aceste vremuri de restriște încercăm să menținem activitatea Comisiei Naționale, bineînțeles respectând tot protocolul, având speranța că, în viitorul apropiat, lucrurile vor intra pe făgașul normal. Cel mai apropiat obiectiv este Campionatul European de Karate care se va desfășura în Olanda, în anul 2022” a spus Cătălin Bucur, președintele Federației S.K.I.F România.

  •   ,,Sunt foarte fericit că, după aproape doi ani, în sfârșit ne-am putut revedea pe tatami. Am văzut entuziasmul, dorința și fericirea pe fața copiilor. A fost și este încă o perioadă foarte grea pentru sportul românesc în general, și mai ales pentru noi” a spus Ioan Rîmbeț, antrenorul secției de Karate din cadrul CSM Făgăraș.
  •  ,,Am avut 13 sportivi în competiție, la ambele probe, kata și kumite. Ne bucurăm că s-a putut ține această competiție, pentru că a fost o perioadă grea și trebuie să motivăm sportivii pentru a continua antrenamentele, pentru că sunt dornici de a ieși, de a merge la competiții pentru a-și valorifica munca” a spus Anne Marie Matei-Bora, antrenoarea secției de Karate din cadrul CSS Făgăraș.
  •   ,,Am făcut deplasarea la Făgăraș cu șapte sportivi după o perioadă foarte grea, pentru că mulți copii s-au lăsat de antrenamente din cauza condițiilor impuse de  pandemie, astfel că nu ne-am putut antrena constant, nu am avut posibilitatea să mergem la competiții iar elevii nu au putut fi motivați să continue antrenamentele, printre atâtea declarații și teste. Ne-am continuat activitatea în condiții improprii, sper să nu ne închidă iarăși, pentru că am mai rămas cu 22 de sportivi. I-am adus la un nivel bun iar din aprilie au început din nou problemele” a spus Martin Ferenczi, antrenor în cadrul Clubului ,,Mihai Viteazul” din Vulcan, jud. Hunedoara.
  •  ,,Mă bucur în mod deosebit că am avut ocazia, după un an și jumătate de pauză, să revedem la muncă acești copii minunați. Sperăm într-o continuitate în pregătirea sportivilor, atât la nivelul cluburilor cât și la nivel de Federație. Avem ca obiectiv Campionatul European din Olanda iar sportivii vor participa la cantonamente, stagii de pregătire ce se vor desfășura în diferite locații din țară în vederea acestui eveniment” a spus George Coca, antrenorul lotului de kata al S.K.I.F. România.
  •  ,,După o perioadă dificilă, ne bucurăm că sportivii noștri își pot pune în valoare antrenamentele făcute on line sau fizic în perioada pandemiei” a spus Cristian Iosipescu, antrenor în cadrul cluburilor Chimia Oraș Victoria și Karate Viromet Victoria.

Probele de kata şi kumite

Cel mai mult s-au bucurat sportivii care au participat la probele de kata (N.R- luptă imaginară cu mai mulți adversari) și kumite (N.R- luptă liberă după un regulament foarte strict).

  • ,,Sunt bucuros că am reînceput competițiile. Ne-au lipsit tuturor și aș vrea ca situația să nu se schimbe din nou în mai rău” a spus Alin Răduleț, sportiv legitimat în cadrul clubului ,,Azuma Dojo” Făgăraș.
  • ,,Sincer să fiu, mi-a lipsit mult să simt adrenalina, iar această competiţie am aşteptat-o” a spus Dănuț Mîndrean de la CSS Făgăraș.
  • ,,Așteptam să revin în competiție. Mi-au lipsit emoțiile campionatului dar și socializarea” a spus sportiva Daria Bilboc de la clubul ,,Mihai Viteazul” din Vulcan.
  •  ,,Ne bucurăm foarte tare că am reușit să participăm la o competiție importantă pe care o așteptam cu nerăbdare. Sunt foarte mulțumită de rezultatele obținute și, mai ales pentru faptul că elevii au avut ocazia să-și fructifice orele de antrenament. Copiii așteptau acest lucru” a spus Iuliana Piticaș, antrenoarea clubului Masaki Făgăraș.
  • ,,Am așteptat competiția după atâta timp. Mi-au lipsit atât presiunea competiției cât și adrenalina” a spus sportivul Alex Marin de la CSM Făgăraș. (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here