Reprezentanţii  CNS Cartel Alfa, Filiala Brașov, s-au întâlnit cu prefectul județului, Mhai Cătălin Văsii, miercuri, 29 sepembrie a.c., într-o ședință extraordinară a Comisiei de Dialog Social. Fănică Gabor și Lucian Cupu  au prezentat prefectului  revendicările acestei confederații sindicale:

  •  creșterea salariului minim și adoptarea unui calendar clar de majorări pentru ca într-un interval de trei ani salariul minim să ajungă la valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent;
  •   deblocarea negocierilor colective, prin modificarea Legii dialogului social, pentru a face posibilă negocierea la toate nivelurile și reașezarea salariilor în mod corect, în funcție de calificări, pregătire și experiență;
  •   Stoparea creșterii prețurilor la energie;
  •   Aplicarea integrală a Legii 153/2017, privind salarizarea în sectorul public
  •   Pensii echitabile.

Reprezentanții CNS Cartel Alfa Filiala Brașov au adus la cunoștință situația dificilă din punct de vedere salarial a angajaților din industria de apărare. În judeţul Braşov funcţionează  5 din cele 15 filiale ale Companiei Naționale ROMARM SA.

  • ,,La Fabrica de Pulberi plata salarilor nu este  asigurată  pentru  jumătate de lună din octombrie şi pentru  noiembrie.  Am prezentat situaţia şi la protestul de la Guvern. Vom continua acţiunile dacă situaţia nu se va rezolva. La 7 octombrie când se marchează Ziua Mondială a Muncii Decente vom organiza un nou protest” a declarat Lucan Cupu.

Directorul  executiv adjunct al Casei Județene de Pensii Brașov, Ioan Pamparău, care a participat la întâlnire,  a prezentat măsurile luate de Guvern pentru a micșora decalajele din sistemul de pensii, la Casa Județeană de Pensii Brașov fiind angajate temporar 31 de persoane care se vor ocupa de evaluarea dosarelor de pensii. Prefectul județului Brașov a declarat că toate revendicările CNS Cartel Alfa Filiala Brașov vor fi transmise Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here