Lucrările la reţelele de apă şi canalizare sunt în plină desfăşurare în localitatea Luţa. Acestea au început după ce Primăria Beclean a predat amplasamentul constructorului şi a emis ordinul de începere a lucrărilor.  Conform proiectului tehnic,  se vor realiza reţelele stradale ş branşamentele la gopodării  pe strada Principală din Luţa (DJ  109) pe o lungime de 800 m, în intravilanul satului, şi   de-a lungul DJ 109, în extravilan, între Luţa şi Beclean.    Investiţia este în valoare de 10.654.070 lei  fără TVA, iar durata executării lucrărilor prevăzută în proiect este 36 de luni.

  • ,,În intravilanul localităţii Luţa vrem să finalizăm realizarea reţelei de canalizare şi branşamentele la gospodării în acest an dacă vremea ne permite. Luţa şi Beclean  vor fi racordate la staţia de epurare care se va construi la Beclean. Finanţarea lucrărilor are câteva surse, bugetul local, un împrumut, bugetul de stat şi CNI” a spus primarul Claudiu Motrescu.

Investiţia ,,Extindere reţea de canalizare şi saţie de epurare pentru satele Beclean şi Luţa” are autorizaţie de  construire, documentul nr. 11 fiind emis în regim de urgenţă  la 22 septembrie 2021 de Primăria Beclean.

  •  ,,De comun acord cu proiectantul şi firmele de construcţii am stabilit să  realizăm lucrările la Luţa pentru ca apoi  firma  Diferit, cea care reabilitează DJ 109,  să poată lucra la carosabil.   Nu se poate face asfaltarea şoselei, strada  principală din Luţa,  până nu avem reţelele de utilităţi, apă şi canalizare” a spus primarul Claudiu Motrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here