Serviciul Judeţean de Ambulanţă Braşov este asaltat de apeluri prin numărul de urgenţă 112, zilnic sunt înregistrate peste 400 de solicitări, mare parte fiind cazuri de infectare cu Covid.  ,,Majoritatea apelurilor preluate de SAJ Braşov sunt pentru pacienţii infectaţi cu COVID cu gravitate medie şi severă. La ora actuală toate paturile din cadrul spitalelor suport COVID sunt ocupate şi de aceea înregistrăm întârzieri la intervenţii pentru că multe ambulanţe sunt blocate în faţa spitalelor.  Se întârzie preluarea pacienţilor de către spitale pentru că nu mai sunt locuri să interneze pacienţii. Am ajuns în situaţia în care ne-am dus cu un alt echipaj la ambulanţele blocate în faţa spitalului să schimbăm tuburile de oxigen pentru că se consumase.  În ultimele zile, trei echipaje au rămas fără oxigen aşteptând  internarea pacienţilor pe care-i transportau. S-a stat în faţa spitalului şi 6 ore pentru a preda pacientul transportat pentru că nu erau locuri libere pentru internare. Spitalele suport Covid sunt colmatate, sunt  internaţi pacienţi şi la UPU” a explicat David Zsigmond Levente, managerul Serviciului de Ambulanţă Braşov.

Şapte angajaţi de la SAJ Braşov sunt infectaţi cu COVID -19

Pentru zona Făgăraşului, SAJ  are  doar  cinci ambulanţe, la staţiile din  Făgăraş şi Victoria.  ,,În judeţul Braşov a crescut  numărul cazurilor grave, iar  Ţara Făgăraşului nu face o excepţie.  Deşi vaccinul nu te scapă de COVID, dar ajută să nu se facă  o formă gravă, deci recomand vaccinarea şi masca. La Serviciul de Ambulanţă Braşov, în perioada  martie – septembrie 2021, nu am avut niciun coleg infectat cu coronavirus pentru că în luna ianuarie 2021 în proporţie de 67%  din personal s-a vaccinat. Începând din 9 septembrie a.c., au început însă să apară infectările în rândul colegilor. Sunt  persoane vaccinate şi nevaccinate, din  fericire avem cazuri  uşoare şi medii şi niciun coleg nu a fost internat. La nivelul Serviciului de Ambulanţă Braşov, în prezent, sunt infectate 7 persoane,  asistenţi medicali şi ambulanţieri’’ a mai declarat managerul SAJ Braşov.

Asistenţii de la Ambulanţă recoltează probe epidemiologice

Dacă în perioada aprilie – septembrie 2021, asistenţii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Braşov recoltau 7 – 8 probe pe zi,  în prezent au ajuns la  90 de recoltări pe zi. ,,Colegii de la Centrul Judeţean de Comandă  nu mai fac faţă să înregistreze testele  pentru că toate  se raportează indiferent de rezultat pozitiv, negativ sau  dacă sunt  neconcludente. Zilnic colegii testează 90 de persoane şi aproape jumătate sunt declarate cazuri pozitive Covid. În Ţara Făgăraşului testările se fac la solicitarea  DSP, iar Ambulanţa se deplasează acasă la bolnavi şi îi testează. Primim o listă cu un număr de persoane şi adresa acestora, iar echipajul se îmbracă şi pleacă în localităţile unde este nevoie. În cazul urgenţelor apelăm şi la colegii de la SMURD’’ a mai spus Davin Zsigmond Levente. (Carla TATU)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here