Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa ordinară de marţi, 26 octombrie, Planul Operativ de Acţiune pe timpul iernii 2021-2022 pe drumurile aflate în administrarea Judeţului Braşov.

  • ,,Luăm măsurile necesare pentru a ne asigura că drumurile judeţene vor fi deszăpezite corespunzător în această iarnă. În zilele următoare vom încheia contractele subsecvente cu firmele care vor fi declarate câştigătoare pe fiecare zonă în parte şi vom asigura fondurile necesare pentru achiziţionarea parazăpezilor şi a stocurilor de material antiderapant.  Obiectivul nostru este să avem căi rutiere viabile, indiferent de condiţiile meteorologice”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

 Reţeaua de drumuri aflată în administrarea Consiliului Judeţean Braşov totalizează   638,748 km, dintre acestea, opt sectoare de drumuri judeţene care însumează 66,589 km sunt închise pe perioada iernii, deoarece înregistrează un trafic foarte redus, iar localităţile pe care le traversează au asigurată o altă legătură rutieră.   Pentru asigurarea unor condiţii normale de circulaţie pe reţeaua rutieră a judeţului Braşov în perioada iernii, a fost pus la punct un program de măsuri care vizează montarea de parapete pe porţiunile de drumuri expuse viscolului şi înzăpezirii, verificarea mijloacelor de semnalizare rutieră specifice sezonului de iarnă, montarea unor indicatoare noi acolo unde se constată deteriorări sau sustrageri, inspectarea permanentă a drumurilor judeţene de către reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cei ai Poliţiei Rutiere, dar şi informarea reciprocă asupra stării de viabilitate a reţelei rutiere.   Principalele zone în care există pericol de înzăpezire şi unde se propune montarea parazăpezilor se găsesc pe DJ 103 A Braşov – Tărlungeni – Zizin, DJ 103 B Săcele – Tărlungeni – Teliu, DJ 104 B  Făgăraş – Ileni – Hârseni – Sebeş, DJ 104 C Făgăraş – Recea, DJ 112 A Codlea – Vulcan şi DJ 112 D Cărpiniş – Prejmer.  Având în vedere dispunerea în teritoriu a reţelei de drumuri judeţene, activitatea de deszăpezire pentru iarna 2021-2022 se va realiza, ca şi până acum, pe trei zone:

  •  zona I Braşov – Zărneşti – Bran,
  • zona II Şercaia – Făgăraş – Cincu
  •  zona III Rupea.

Conducerea CJ a semnat Acordul-cadru pentru lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară şi iarnă a drumurilor judeţene din administrarea Consiliului Judeţean Braşov, care este valabil în perioada 2021-2025. Urmează încheierea contractelor subsecvente pe fiecare zonă, cu operatorii economici declaraţi câştigători în urma desfăşurării procedurilor de achiziţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here