Deputatul  PNL de Ţara Făgăraşului, Dumitru Flucuș,  este convins că preşedintele României, Klaus Iohannis, trebuie suspendat.  Parlamentarul şi explică  de ce a ajuns la această concluzie. ,,Preşedintele Klaus Iohannis  este responsabil, pe de o parte de situaţia din ţară şi de crizele pe care trebuie să le suporte românii, sanitară, energetică şi politică, iar  pe de altă parte este responsabil de situaţa din PNL.  Asocierea  PNL cu Klaus Iohannis nu este favorabilă partidului. PNL-ul va ajunge în situaţia PNŢ-CD dacă va continua aşa” a declarat deputatul Dumitru Flucuş.

A semnat lista AUR

Parlamentarul liberal a semnat lista deschisă de AUR pentru suspendarea preşedintelui României, gestul său şocând conducerea liberală din ,,echipa câştigătoare”. ,,Da, am semnat lista şi sunt pentru suspendarea preşedintelui. Aşa mi-a  dictat conştiinţa, dar a fost şi voinţa votanţilor mei, care mi-au cerut să fac acest lucru. Pot să spun că nu m-am consultat cu nimeni din partid, nici de la organizaţia de la Braşov. Atunci când am depus jurămâtul ca parlamentar cu mâna pe biblie eu am jurat pentru ţară şi popor şi nu pentru partid” explică parlamentarul Dumitru Flucuş.

,,Sunt cu conştiinţa mulţumită” 

Gestul deputatului poate să-i atragă excluderea din PNL, situaţie pe care Dumitru Flucuş spune că a conştientizat-o de când a luat această decizie. ,,Îmi asum  acest lucru şi probabil voi fi exclus din PNL. Oricum voi merge înainte şi nu voi reveni asupra deciziei mele. Decât să nu fiu util, mai bine nu sunt. Sunt cu conştiinţa mulţumită”  a mai spus parlamentarul.

Vîlceanu: ,,Va fi exclus din partid”

De cum s-a aflat în presă de poziţia parlamentarului făgărăşean, ,,echipa câştigătoare” din PNL prin vocea secretarului Dan Vâlceanu, a ieşit la rampă cu declaraţii. ,,Va fi exclus din partid” declara Vâlceanu.  ,,PNL nu are o strategie pentru ţară, nu are un plan structurat, dacă avea ar fi luat măsurile necesare pentru a se evita aceste crize prelungite, dar rezultatele se văd. Este opţiunea lor dacă mă vor suspenda, dar  eu nu retractez nimic” a mai spus Flucuş.  Dan Vâlceanu  este un bun prieten al făgărăşencei Marei Mareş, fost deputat PNL. Se ştie că liberalii făgărăşeni l-au preferat în Parlamentul României pentru mandatul 2020-2024   pe Dumitru Flucuş şi nu pe Mara Mareş.

AUR a demarat procedura de suspendare a Preşedintelui

Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat luni, 1 noiembrie a.c., că a început să strângă semnături de la parlamentari pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis.  Este nevoie de 156 de semnături, adică o treime din numărul total al aleşilor. Ulterior, suspendarea va fi supusă votului, unde este nevoie de 234 de voturi pentru a fi aprobată de Legislativ.  Simion a mai spus  că are discuţii cu parlamentari şi cu lideri politici de la toate partidele. „Noi îl vom demite pe Klaus Iohannis pas cu pas”, a declarat el. Opt  parlamentari au semnat până acum pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

 

2 COMENTARII

  1. Deputatule Fuclus, bine că ai încasat salariu si indemnizatie de parlamentar 12 ani si NU ȘTI care este procedura constitutională pentru suspendarea unui Presedinte al României. Cum de te-ai trezit așa târziu, în incultura partitului AUR si ai avut această revelație? Bravo Ardeleanule, ai pus botul repede! Ai o față de șmecher! Dar mă intreb cum un ardelean poate fi șmecher? Nu, precis te-a furat conștiința nationalistului si populistului si ca un „prăpădit al neamului” ai dat-o pe valul rusesc: „DEZBINĂ ROMÂNE! că acuș venim cu rezbelul ” si trebuie să găsim România IN DEZORDINE.
    PNL, vă sugerez să initiati un șir de seminarii in partid si să-i examinati pe „membrii cu peste 2 mandate despre ce scrie in Constitutie. Da, in meseria mea, in fiecare săptămână trebuia ca toti angajatii din uzină să raspundă in scris la o intrebare tehnică sau despre atributiile de serviciu.Nu-i mai tineti pe liste le de vot pe toti PROSTĂNĂCII care au pile sau bani de propagandă PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here