Comuna Şercaia pregăteşte un proiect menit să scoată traficul greu din localitate. Este vorba despre realizarea a două bretele  de deviere a circulaţiei, cu o lungime de 8 kilometri. Ambele drumuri vor putea fi folosite de vehiculele care au ca destinaţie Hălmeag şi Hoghiz.

  • ,,Am întocmit 2 proiecte de investiţii pe care le-am depus la Programul Naţional Anghel Saligny pentru finanţare. Sunt două investiţii pe care voiam să le relizăm di 2019, dar nu am găsit bani deşi am depus proiectul la Fondul Naţional de Investiţii. Acest program Anghel Saligny ne va ajuta să realizăm aceste drumuri care vor fluidiza traficul prin localitate. O bretea porneşte din DN1, de la intrarea în Şercaia dinspre Făgăraş şi se va uni cu drumul spre Hălmeag. Cealaltă bretea începe de la cimitirul săsesc şi va merge spre drumul spre Părău.  Pentru a uni  cele două bretele va fi nevoie de un pod  peste râul Şinca. Avem în proiect să construim acest pod, dar când vom găsi un program pentru finanţare. Abia atunci putem vorbi de centura ocolitoare a localităţii Şercaia care va prelua traficul greu ce  trebuie să ajungă la agenţii economici din partea nordică a localităţii” a declarat primarul comunei Şercaia, Cristinel Paltin.

Investiţia se ridică la  valoarea  de 10,9 milioane de lei, din care 10,5 milioane de lei ar urma să fie suma nerambursabilă de la bugetul de stat, iar 320.000 lei cofinanțarea de la bugetul comunei.

Reabilitarea drmului Hălmeag-Felmer

Tot la capitolul drumuri, Şercaia are în vedere şi modernizarea arterei care leagă satele Hălmeag şi Felmer. Pentru această investiţie, care va fi depusă tot pe programul „Anghel Saligny”, Primăria Şercaia are în vedere un parteneriat cu comuna  vecină, Şoarş. Drumul are 12 kilometri, dintre care 5,6 sunt pe teritoriul comunei Șercaia, iar 6,3 km pe teritoriul comunei Șoarș. Valoarea totală a investiției este estimată la 24 milioane de lei, din care 23 milioane de lei este suma solicitată de la Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here