• „Radu Negru” Făgăraș, „Emil Racoviță” Brașov și Gimnaziala din Crizbav, cele mai dorite de candidați

Cele mai multe opţiuni  pentru conducerea unităţilor şcolare din judeţul Braşov sunt la CN ,,Radu Negru”. Patru  dascăli îşi doresc să ocupe una dintre funcţiile de director general sau director adjunct, unul dintre ei optând doar pentru director adjunct. Este vorba despre profesorii Remus Mogoş, Racu Maria şi Grosu Monica, fiecare înscriindu-se pentru ambele funcţii. Pentru director adjunct  mai concurează Orzea Ioana. Toţi canddaţii au trecut de proba scrisă unde au obţinut minim media 7.00.

158 candidaţi în judeţ

După proba scrisă  au rămas 158 de candidați în cursa pentru cele 175 de posturi de director și 87 de directori adjuncți de la şcolile din judeţul Braşov. Canddaţii au fost nevoiţi  să opteze pentru ce funcție candidează mai departe, la etapa interviurilor. Potrivit centralizărilor făcute de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, în județ, unitățile școlare cu cei mai mulți candidați sunt Colegiul Național „Radu Negru”, din Făgăraș, cu 7 opțiuni, urmat de Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” din Brașov și Școala Gimnazială din Crizbav, cu câte 5 opțiuni.

  • Cele mai multe situații sunt acelea în care există o singură opțiune pentru un singur post. Astfel, au fost înregistrate 129 de opțiuni pentru posturile de director și 69 pentru cele de director adjunct. Unitățile școlare cu cei mai mulți candidați sunt Colegiul Național „Radu Negru”, din Făgăraș, cu 7 opțiuni, urmat de Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” din Brașov și Școala Gimnazială din Crizbav, cu câte 5 opțiuni. De asemenea, avem candidați care au optat pentru mai multe posturi, aceștia urmând să participe la interviu pentru fiecare din opțiunile exprimate. Numărul maxim de opțiuni înregistrat pentru un candidat în județul nostru este 6”, a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov.

111 candidați au optat  pentru o singură funcție, la o singură unitate școlară.

Interviurile, după 15 noiembrie

La polul opus sunt 46 de unități școlare care nu au niciun candidat înscris pentru posturile de director sau director adjunct. Interviurile urmează a fi susținute în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie, conform unei programări ce va fi afișată în data de 12 noiembrie. Validarea rezultatelor va fi făcută în 17 decembrie, iar decizile de numire vor fi emise în perioada 20-22 decembrie, cu aplicare din 10 ianuarie 2022.  Fiecare consiliu local  din judeţ avea obligaţia de a-şi numi reprezentanţii pentru interviurile organizate de IŞJ Braşov în cadrul concursurilor organizate pentru ocuparea funcţiilor de director general şi director adjunct din şcolile din localitate. CL Făgăraş a numit ca reprezentanţi pe prof. Dan Pandrea şi prof. Sburlea Simona Ileana. Decizia consilierilor făgărăşeni  a fost contestată de Instituţia Prefectului Braşov, caz în care trebuie reluată procedura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here