Localităţile Cincşor şi Cincu vor avea şosele de centură care vor fi realizate în cadrul investiţiei  Consiliului Judeţean Braşov privind reabilitarea DJ 105 care leagă Voila de limita cu judeţul Sibiu. Este vorba despre un drum judeţean de 18 km care va asigura şi legătura cu poligonul de la Cincu. Locuitorii celor două localităţi au făcut numeroase demersuri la autorităţi în privinţa problemelor cauzate de traficul greu ce traversează satele şi care afectează imobilele. Oamenii s-au referit în special la transportoarele şi maşinile de la baza NATO de la Cincu.

Investiţia este în faza de proiectare

CJ Braşov a finalizat procedura de achiziţie privind „Servicii de proiectare pentru faza DALI, inclusiv studii de teren şi alte studii specifice, documentaţii-suport pentru obținerea de avize, acorduri şi autorizaţii şi verificarea documentațiilor de către verificatori de proiecte atestati pentru «Expertiză tehnică şi DALI Reabilitare DJ 105 km 0+000–18+843 – Voila (DN 1) – limită de judeţ Sibiu»”.Valoarea totală estimată a fost de 629.000 lei fără TVA. Au depus oferte două firme, iar comisia de evaluare din cadrul CJ Braşov a declarat câştigătoare oferta SC TQM Management SRL, care a avut o propunere financiară de 545.000 lei fără TVA. Astfel, valoarea totală a contractului de servicii este de 648.550 lei, iar pentru îndeplinirea tuturor cerinţelor contractuale firma urmează să apeleze la opt subcontractori.Contractul include studiul geotehnic, studiul hidrologic, ridicarea topografică cu obţinerea vizei OCPI/ANCPI, expertiza tehnică, documentaţiile tehnice necesare obţinerii de avize, acorduri, autorizaţii la faza DALI, verificarea tehnică a documentațiilor necesare obținerii avizelor şi acordurilor, obținerea avizelor, acordurilor, identificarea reţelelor de utilități existente pe traseul drumurilor județene, Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) cu elemente de SF (proiect mixt).

Ocolitoarele, tronsoane rutiere noi

Proiectul de reabilitare a drumului judeţean de la Voila până la limita cu judeţul Sibiu, pe o lungime de 18,843 km, prevede construirea unor tronsoane rutiere noi, şi anume ocolitoarele localităţilor Cincşor şi Cincu, necesare pentru devierea traficului greu care afectează structura de rezistenţă a imobilelor din cele două sate. Pentru aceste rute ocolitoare, CJ Braşov solicită ca documentaţia de proiectare să fie întocmită la nivel de studiu de fezabilitate, urmând să cuprindă identificarea coridoarelor de expropriere, dacă este cazul, dar şi documentaţia necesară exproprierii imobilelor și suprafețelor suplimentare, precum şi intabulării acestora în proprietatea Județului Brașov. Proiectul  vizează modernizarea părţii carosabile, a trotuarelor şi a traseelor pietonale, amenajarea stațiilor de autobuz și a parcărilor, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale, a podurilor şi a podeţelor, realizarea de piste de biciclete, asigurarea evacuării apelor de pe suprafaţa carosabilă, amenajarea acceselor la proprietăți, amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată simplă şi relocarea reţelelor de utilităţi publice, în cazul în care acest lucru este necesar.  Administraţia judeţeană va căuta alte surse de finanţare în afara bugetului propriu, respectiv fondurile guvernamentale.

  • Prin executarea lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean DJ 105 Voila – limită judeţ Sibiu vom asigura condiţii moderne şi civilizate de desfăşurare a circulaţiei rutiere şi pietonale în conformitate cu cerinţele şi standardele actuale în domeniu. Proiectul va rezolva accesul spre localitatea Cincu şi spre poligonul militar şi va completa alt mare proiect investiţional pe care îl implementăm în zonă, respectiv construirea unui pod nou peste râul Olt în localitatea Voila”, a declarat preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here