Mădălina Vasilica Vîrtan este fetiţa care a fost dată dispărută la 1 mai 2002, iar de atunci nimeni n-a mai ştiut nimic de soarta ei. Până zilele trecute când s-a aflat că ar fi fost îngropată în zona străzii Salcâmului din Făgăraş.  Poliţiştii făgărăşeni au reînceput cercetările, iar osemintele găsite au fost trimise la expertiză. Ultimul care a văzut-o pe fetiţa de doar 12 ani a fost concubinul mamei ei, femeia fiind plecaă în străinătate. Tatăl vitreg al Mădălinei susţinea că a plecat de acasă când fetiţa dormea şi i-a lăsat un bilet  scris în care-i spuea că merge la alimentara. I-a mai lăsat, scria el, şi 300.000 de lei pentru cumpărături. Când s-a întors acasă Mădălina şi banii dispăruse. De atunci cazul a rămas neelucidat.

Tatăl Mădălinei aşteaptă de 19 ani rezultatul cercetărilor

Am stat de vorbă cu tatăl biologic al Mădălinei,  Ion Vîrtan, care locuieşte în Făgăraş. Bărbatul a aflat despre acţiunea Poliţiei Municipale Făgăraş şi aşteaptă cu emoţie să afle dacă fetiţa lui a fost îngropată în zona Salcâmului din municipiu. Ion Vîrtan rememorează tragedia din 2002, când fetiţa lui a dispărut fără urmă.

,,Eram despărţiţi  cu un an înaintea dispariţiei Mădălinei, fosta soţie a rămas în apartamentul comun din Tudor Vladimirescu, bl. 8, et. 3, apartamentul 13, împreună cu cei doi copii ai noştri, băiatul, Alin, şi fetiţa, Mădălina. Nu am mai ţinut legătura cu fosta soţie, dar mă mai întâlneam cu copiii. Am aflat  atunci, în 2002, că Mădălina a dispărut de la bunica fetiţei, care-i spusese mamei mele. M-am dus să văd ce s-a întâmplat. Nimeni nu ştia nimic. Poliţia Făgăraş a început cercetările. Am fost chemat şi eu la declaraţii, m-au dus şi la Braşov la testul poligraf. Nu am primit nicio soluţie în urma cercetărilor, dar în fiecare an eram chemat să dau câte o declaraţie. Cam după  o săptămână de la dispariţia fetiţei, am vorbit cu Alin, băiatul meu, care este cu 2 ani mai mare decât Mădă, aşa cum îi spuneam noi fetiţei.  El mi-a spus că în acea zi, de 1 mai 2002, el şi concubinul fostei soţii au plecat la grădina pe care o aveau în strada Salcâmului. Acolo aveau păsări, legume. Mădă rămăsese acasă. La un moment dat, concubinul, Andrei Ardelean cred că îl cheamă, a plecat să vadă ce face fetiţa. A lipsit mai mult de o oră, după care s-a întors la grădină spunându-i lui Alin că Mădă a dispărut. De atunci au început căutările, dar în zadar. Fosta soţie era plecată în străinătate, dar a venit acasă pentru vreo 2-3 zile. După ce ne-am despărţit, ea s-a combinat cu acest bărbat, iar copiii au fost lăsaţi în grija lui după ce ea a plecat în străinătate. Au trecut anii fără să mai aflăm ceva despre fetiţă. În urmă cu vreo 4 luni am fost chemat iar la Poliţia Făgăraş să dau o declaraţie, spunându-mi-se că dosarul a ajuns la alt poliţist de la Braşov care vrea să reia cercetările. De atunci n-am mai fost chemat. Am aflat că au săpat în strada Salcâmului şi că s-ar fi găsit oseminte. Nu m-au chemat până acum. Părerea mea este că bărbatul care a stat cu copiii ştie ce s-a întâmplat, l-am bănuit de atunci. Dar vom vedea ce va stabili Poliţia, dacă Mădălina a fost îngropată în acel loc şi cum a murit fetiţa” a declarat Ion Vîrtan, tatăl fetiţei dispărute în urmă cu 19 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here