Spitalul Orăşenesc Victoria are contract cu Casa Judeţeană de Sănătate  Braşov, document care a fost semnat la data de 11 noiembrie 2021. Aşa cum explică primarul oraşului, Camelia Bertea, contractul va acoperi   serviciile medicale în ambulatoriu de specialitate, respectiv Medicină internă, Urologie şi Pediatrie, şi serviciile medicale în regim de spitalizare de zi pentru specialităţile Medicină internă şi Pediatrie. ,,Spitalul nostru este funcțional și își așteaptă pacienții pentru consultaţii, diagnostic şi tratament. Pacienţii trebuie să aibă  documentul de identitate, biletul de trimitere de la medicul de familie şi cardul de sănătate.  Deja s-au prezentat  pacienți care aveau nevoie de aceste servicii medicale.  Momentan, Camera de Gardă a Spitalului funcţionează de luni până vineri, între orele 8:00 și 15:00. Pentru spitalizare continuă, urmează să fie completată linia de gardă cu medici în toate specialităţile aprobate, astfel încât să poată fi asigurată permanenţa medicală, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. La nivelul administrației locale, am făcut și facem absolut tot ce depinde de noi pentru a ne asigura că vom da drumul la spitalizarea continuă cât mai curând posibil” a explicat primarul Camelia Bertea.

Dotări noi

Spitalul va avea în curând un ecograf multifuncţional obţinut printr-un proiect dedicat spitalelor şi care va fi folosit în secţia de boli interne. ,,Am reușit să obținem finanţare în valoare de 200.000 de lei pentru un ecograf multifuncțional destinat secției de boli interne a spitalului. Împreună cu conducerea spitalului şi cu două colege din Primărie  am depus documentația pentru a beneficia de finanțare în cadrul unui proiect dedicat spitalelor din România, lansat de Romgaz, iar proiectul nostru a fost aprobat” a mai declarat primarul oraşului.  Spitalului Orășenesc Victoria  a fost redeschis după 11 ani de când a fost închis prin decizia ministrului Sănătăţii de atunci. ,,Am reușit să adunăm  90.000 de euro din donații făcute de localnici și de românii din diaspora și să mobilizăm  comunitatea locală în diferite proiecte de voluntariat. Spitalul își desfășoară activitatea în subordinea Consiliului Local şi al  Primăriei.  Consiliul Local a alocat 152.000 euro pentru investiții și funcționare. Spitalul va deservi aproximativ 20.000 de oameni din oraș și din împrejurimi” a mai spus primarul Camelia Bertea.

Structura spitalului

Spitalul va avea  spitalizare continuă,  50 de paturi  plus   3 paturi pentru însoțitori.

  •   Medicină internă – 14 paturi
  •   Boli cronice – 6 paturi
  •   Recuperare medicală – 10 paturi
  •  Pediatrie – 8 paturi
  •   Îngrijiri paliative – 12 paturi
  •  Cameră de gardă

Pentru spitalizare de zi sunt 18 paturi:

  •   Spitalizare de zi specialități medicale (medicină internă, cardiologie, endocrinologie, neurologie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice) – 12 paturi
  •   Spitalizare de zi pediatrie – 2 paturi
  •   Spitalizare de zi gastroenterologie – 4 paturi din care ATI 1 pat

 

Medic diabetolog, la Victoria

Spitalul va mai avea: farmacie, sterilizare, laboratoare pentru  analize medicale, radiologie și imagistică medicală, explorări funcționale, recuperare medicală, medicină fizică și balneologie (bază de tratament), compartiment de endoscopie digestivă, morgă, cabinet plannnig familial, cabinet oncologie medical, cabinet de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

  • ,,Laboratorul de radiologie și imagistică medicală va deveni funcţional după ce vom avea aparatura necesară, care urmează să fie achiziţionată cu fonduri nerambursabile în cadrul Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)” a mai spus primarul.

Dacă spitalul din Făgăraş a rămas fără medic diabetolog, iar mii de pacienţi au rămas fără asistenţă medicală, la Victoria a fost adus un medic în această specialitate.

  • ,, Am reuşit să aducem în oraş un medic diabetolog şi un medic endocrinolog, la o clinică privată care are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Am rezolvat şi problema sediului Ambulanței. Am găsit un spațiu corespunzător, la parterul policlinicii, unde  am amenajat un sediu nou și modern pentru Ambulanță” a mai explicat Camelia Bertea. (Lucia BAKI)

.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here