Făgărăşenii se declară şocaţi de decizia companiei Kaufland de a monta garduri metalice în interior pentru a separa persoanele vaccinate de cele nevaccinate. Şi la magazinul din Făgăraş s-a aplicat această măsură care i-a revoltat pe localnici.

  • ,,În primul rând este discriminare. Parcă am fi animale să avem trasee fixate. În acest magazin spaţiul nu permite o astfel de separare, nici nu încăpem cu coşurile. Eu, ca nevaccinat, nu am acces la farmacie şi nici la magazinul alimentar din zona galeriilor, contrar măsurilor impuse de Arafat. Pe de altă parte în interiorul magazinului suntem la grămadă, neseparaţi. La intrare ne îmbulzim ca oile din cauza spaţiului mic. Unde este distanţarea?  Parcă este zidul Berlinului aici. Această decizie de a ne pune acest paravan ne încalcă toate drepturile şi libertăţile.  Făgărăşenii ar trebui să nu mai intre în Kaufland, nici cei vaccinaţi şi nici cei nevaccinaţi” au explicat făgărăşenii aflaţi la intrarea în magazin în jurul orei 15.00.

L-am abordat pe directorul magazinului Kaufland din Făgăraş, dar acesta n-a răspuns la nicio întrebare, dar ne-a pus la dispoziţie un telefon de la departamentul comunicare din cadrul companiei. Am cerut explicaţii prin email conducerii companiei, poziţia acesteia urmând să o publicăm după primirea răspunsului.

La Braşov, au demontat gardurile

Scandalul gardurile metalice instalate de Kaufland pentru a separa accesul persoanelor cu certificat verde de cele fără certificat în magazinele din incinta galeriilor  a iscat un scandal monstru şi toate oraşele.  S-a implicat și  Asocia’ia pro Consumatori, care a semnalat problema la mai multe instituţii, dar şi Ambasadei Germaniei,  astfel încât mesajul să ajungă și la compania mamă.

  • Asociația Pro Consumatori a sesizat următoarele instituții ale statului român: Ministerul Afacerilor Interne – Raed Arafat, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – Dan Paul Iamandi, general maior și inspector general, precum și SC Kaufland România SCS, în legătură cu gestul ofensator la adresa consumatorilor prin amplasarea unor garduri din plasă de sârmă de 2 metri montate în interiorul magazinelor Kaufland pentru a separa intrarea în magazin de accesul la cele 3-4 magazine din interiorul magazinelor Kaufland, cum ar fi farmacii, cofetării si magazine de produse naturiste, pe motiv de certificat de vaccinare”, au declarat reprezentanții Asociației Pro Consumatori.

Aşa se face că  în magazinele Kaufland din municipiul Brașov, angajații Kaufland au demontat gardurile, aşa cum titrează presa braşoveană.

 

1 COMENTARIU

  1. Dar nu este discriminare mai mare atunci când nu sunt lasati înăuntru cei nevaccinati? Ei nu au drepturi? De ce va este frică? Ești vaccinat esti protejat, nu așa trâmbițati toți? Nu sunt vaccinat, nu am virusul dar stau afară! Întrați voi vaccinatii, care aveți virusul si suflativa in nas unii la altii si tot voi ajungeti la spital, nu?
    Kaufland a luat o măsură nexplicabila, nu protejeaza nimeni pe nimeni cu gardul lor, dar este o masura de batjocură la adresa autoritatilor. Cel puțin așa se vede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here