Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 32 de percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. O grupare ar fi activat la Făgăraş, vânzarea drogurilor având loc într-un local în care se organizează petreceri cu muzică lăutărească, spun oamenii legii.

  • ,,În cauză s-a reținut că, în județul Brașov, ar fi acționat două grupări, care ar fi desfășurat activități de comercializare a drogurilor de risc și de mare risc, acestea aprovizionându-se de la persoane din Turda și Sibiu. Pe lângă membrii celor două grupări, au mai fost identificate și unele persoane, care ar fi comercializat, în mod independent, droguri de risc și de mare risc. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că mai multe persoane ar fi comercializat diverse cantități de MDMA, achiziționate de pe teritoriul unor state europene, la prețuri cuprinse între 40 și 60 de lei/comprimat.  O parte dintre activitățile de trafic de droguri ar fi fost desfășurate în incinta unui local din municipiul Făgăraș, în care se  organizează petreceri cu muzică lăutărească. La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au fost conduse, în vederea audierii, 30 de persoane” comunică oamenii legii.

Poliţiştii făgărăşeni au participat la acţiune

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brașov (Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Poliția municipiului Făgăraș), Sibiu, Mureș și Cluj, precum și al jandarmilor din cadrul grupărilor de jandarmi mobile din Brașov și Cluj. De asemenea, la activități au participat 2 echipaje canine de la Centrul Chinologic Sibiu. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. „Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here