Centrul de Integrare pentru Migranți din Brașov a  fost modernizat, la Punctul de Informare pentru Străini de la sediul Serviciului pentru Imigrări din Brașov fiind deschis un Help Desk/Info Point pentru străinii din Brașov  pe  strada Mihail Kogălniceanu nr. 17, bloc C4. Încă din anul 2014, Centrul de Integrare pentru Migranți din Braşov a deschis un Punct de Informare pentru cetățenii străini la sediul Serviciului pentru Imigrări din Brașov. Acesta a fost acum modernizat şi îmbunatățit cu mese și scaune ergonomice, afisaj modern pentru oferirea de informatii cetățenilor străini: afişaj bilingv română – engleză al informaţiilor necesare străinilor (informaţii pentru cetățenii din afara UniuniiEuropene și informaţii pentru cetățenii din UniuneaEuropeană), dar și personalizarea serviciului cu imagini şi mesaje prietenoase   în maimulte limbi străine celor care aleg Braşovul ca noua lor casă. Punctul de Informare va fi alimentat în permanență cu material plurilingve (engleză, chineză, turcă, arabă, franceză, alte limbi străine) ce au ca scop informarea străinilor din România și a membrilor de familie a acestora despre cum se pot integra mai bine, despre drepturile și obligațiile acestora în România, despre noutățile legislative în domeniu, despre serviciile oferite de centrul nostrum și alte organizații din domeniu:

  •    “E foarte frumos să fie aşa primitor când vii la imigrări, străinii se bucură că sunt lucruri aşa frumoase pentru ei”, spune Manuel din Peru.
  •   “Eu mă bucur că găsesc informații în limba arabă. Așa și prietenii mei pot să se informeze în limba lor”, spune Ali, jumătate român, jumatate sirian.

Lucrările de modernizare a Punctului de Informare de la sediul Serviciului pentru Imigrări din strada Nicolae Titulescu nr. 28 din Brasov au fost realizate cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări din Brașov din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări:

  • Colaborarea noastră cu Centrul de Integrare pentru Migranți din Brașov este foarte utilă pentru străinii din Brașov. Acest Centru îi ajută pe străini să se integreze mai uşor, să învețe limba română mai repede, să iși găsească loc de muncă mai repede”, declară Anca-Maria Smădu, subcomisar de poliție.

De asemenea, străinii din Brașov pot să solicite informaţii despre integrarea acestora în Brașov prin accesarea Help Desk-ului/Info Point de la sediul Centrului de Integrare pentru Migranți din Brașov din strada Mihail Kogalniceanu nr. 17, bloc C4, etaj 3.

  • Prin Help Desk/Info Point, Centrul de Integrare pentru Migranți din Brașov oferă informații despre: obținerea permisului de ședere, cursuri de limba română, echivalarea studiilor, obtinerea unei asigurări medicale, înscrierea la un medic de familie, obținerea alocatiei pentru copii, înscrierea copiilor la scoală, condițiile de angajare pentru cetățeni străini, obținerea permisului de ședere pe termen lung, obţinerea cetățeniei române, dar şi alte solicitări diverse”, declară Astrid Hamberger, coordonatorul Centrului de Integrare pentru Migranți din Brașov.

Prin Help Desk/Info Point străinii din Brașov pot obține informaţii/ajutor în maimulte limbi cum sunt engleza, araba și spaniola (prin mediatorii interculturali), dar poate oferi interpretare și în alte limbi străine, după caz.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here