Profesoara Silea Anda-Laura, director la  Liceul Teoretic „Ion Codru Drăgușanu” din Victoria a fost decorată de Preşedintele Klaus Iohannis  cu ocazia Zilei Naţionale cu distincţia ,,Meritul pentru Învăţământ în grad de cavaler”. Din judeţul Braşov au mai fost decoraţi alţi patru  profesori din Braşov, Săcele şi Ormeniş.

  • ,,Acum un an mă întrebam ce se poate întâmpla după ce un om își vede visul împlinit, pentru că o educație digitalizată este visul meu.  Credința în tine, credința că poți schimba cu adevărat ceva, credința că nu contează de unde ești, unde predai, ci contează că ai mers la catedră cu gândul că, prin ceea ce faci, poți schimba în bine măcar viața unui copil deschizându-i larg fereastra către învățare. Astăzi, la 1 Decembrie, sărbătoresc cei 18 ani la catedră cu gândul că abia acum începe adevărata trudă pentru o școală a învățării, o școală pentru fiecare copil Vă mulțumesc celor care ați crezut și credeți în mine !” a scris pe facebook, profesoara Anda Silea.

Printre dascălii decoraţi la Cotroceni au fost 5 profesori din judeţul Braşov.

  • Bechi Niculina-Ancuța, Școala Gimnazială Ormeniș,
  • Ciupală Cătălin Mihai, Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov;
  • Silea Anda-Laura, Liceul Teoretic „Ion Codru Drăgușanu” din Victoria, Județul Brașov,
  • Simin-Tituleac Florentina, Școala Gimnazială nr. 5, Săcele, Județul Brașov; și
  • Vakulovski Carmina-Daniela, Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov.”

Consilierul prezidențial Ligia Deca a menţionat  că profesorii decorați ” au făcut minuni în școli, în ultimii doi ani pandemici, sprijinind mii de copii să continue educația, fie prin măsuri de creștere a participării, fie prin sprijin și măsuri concrete pentru desegregare, fie prin dezvoltare de noi pedagogii, inclusiv digitale, fie prin stimularea educației timpurii sau a competențelor civice”. Persoanele decorate au fost  selectate cu ajutorul Ministerului Educației, al Roma Education Fund Romania şi al Agentiei Impreună.

  • ,,Ziua de 1 Decembrie este acel moment din an când ne luăm răgazul de a ne gândi mai mult la importanţa identităţii noastre naţionale, la valorile şi aspiraţiile pe care le împărtăşim. 1 Decembrie este însă şi prilejul de a mulţumi unor personalităţi remarcabile, care, prin activitatea lor de zi cu zi, fac România mai bună. Astăzi, îmi revine bucuria de a le onora eforturile depuse şi de a le transmite gratitudinea întregii societăţi. Ziua Naţională a României marchează respectul pe care îl vom purta mereu unei generaţii care s-a dedicat trup şi suflet împlinirii unui ideal măreţ şi reprezintă simbolul unităţii, al sacrificiului şi al speranţei poporului român. Aceste valori sunt mai actuale ca niciodată şi se cuvine ca acum să arătăm recunoştinţa noastră celor care, prin sacrificiul lor, au grijă de sănătatea şi de viaţa noastră, a spus Preşedintele Iohannis  la ceremonia organizată la Palatul Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here