Consilierii locali de la Victoria au decis astăzi, 10 decembrie a.c., în şedinţă extraordinară de îndată, să preia spaţiul din clădirea policlinicii în care a funcţionat Centrul de permanenţă. Aleşii locali au adoptat o HCL prin care au revocat actul normativ nr. 222 emis la data de 28 octombrie 2021 şi au abrogat HCL 41 emisă la 17 aprilie 2008 privind darea în folosinţă gratuită a 16,16 mp din clădirea aflată în patrimonial public-privat al oraşului.  Centrul de permanenţă din oraşul Victoria a fost închis la  sfârşitul lunii noiembrie 2021. Medicul coordonator al Centrului, dr. Sorin Prică, a fost cel care a înştiinţat Primăria Victoria  încă de la data de 28 octombrie că această unitate medicală se va închide.

  • ,,Cu această dată va înceta şi convenţia de asociere între medicii titulari  de la centrul de permanenţă, notificarea fiind trimisă la DSP Braşov, dar şi la  CAS Braşov cu care avem contracte de prestări servicii” a explicat  Prică în adresa trimisă Primăriei Victoria.
  • ,,I-am solicitat medicului  Prică, dar şi colegilor acestuia de la Centru de permanenţă să ne ajute la formarea echipei de la camera de gardă din cadrul Spitalului Orăşenesc Victoria.   Însă am fost surprinsă neplăcut că niciun medic de la Centru nu a dorit să facă gărzi la camera de gardă.  Noi am fi vrut să funcţioneze centrul până când camera de gardă era funcţională” a declarat atunci  Camelia Bertea, primarul oraşului Victoria.

 

1 COMENTARIU

  1. Se confunda “permanența” asigurată de către medicii de familie cu “serviciul de gardă” pe care îl execută medicii specialiști ! Ce diletantism !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here