Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei inculpate, persoană fizică, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

  • ,,În perioada 2011-2014, inculpata, ar fi determinat-o pe mama sa (în prezent decedată) să depună, prin intermediul unui mandatar, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente ce aveau la bază un contract de arendă încheiat în mod fictiv, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată în condițiile în care acele suprafețe de teren nu au fost exploatate în mod efectiv. Prin aceste demersuri, inculpata ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 594.912 lei. În cursul anului 2021, inculpata a consemnat într-un cont bancar suma menționată mai sus” comunică DNA.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here