În Piaţa Agrondustrială abundă de brazi de toate mărimile, toţi de provenienţă străină. Brazii sunt bogaţi şi uniformi tocmai buni pentru a împodobi casele făgărăşenilor şi a împlini tradiţia Pomului de Crăciun. Sunt trei comercianţi care vând brazii aduşi tocmai din Danemarca în piaţa din Făgăraş.

  • ,,Am brazi de la 40 lei la 200 de lei în funcţie de mărime, de la 60 cm la  3 m cel mai înalt,  care costă 200 lei.  Un brad  uniform de un metru costă 80 lei” a spus un comerciant făgărăşean.
  • ,,Avem brazi de diferite mărimi de un metru până la 3 metri. În funcţie de mărime şi de cât de bogaţi sunt costă de la 100 lei la 150 lei” a spus un alt comerciant făgărăşean care spune că îşi aduce marfa de la Cluj.
  • ,,Cel mai mic brăduţ manual (cu suport) costă 30 lei. În funcţie de mărime, preţul oscilează de la 100 lei până la 200 lei cel mai scump. Un brad de 2,20 m, bogat, costă 150 lei, iar unul de 3 m costă 200 lei. Toată marfa este din Danemarca, nu avem din România” a spus un alt comerciant.
  • ,,În fiecare an cumpărăm brad. Anul acesta am cumpărat unul de peste 1,5 metri şi a costat 150 de lei. Este cam devreme, dar am preferat să cumpărăm  pentru că putem alege. Oriccum mai târziu se vor scumpi, a fost cu 130 lei zilele trecute şi acum am dat pe el  150 lei.  Nu mai sunt brazi din România, numai  de afară. Ce mai avem din ţară la vânzare? Oricum acest brad este foarte frumos, e bogat, uniform” a spus un făgărăşean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here