Parlamentul a aprobat Ordonanța de Urgență a Guvernului care prevedea intervenția în cazul urșilor agresivi. Potrivit unui amendament depus de UDMR și adoptat de deputați, urșii vor putea fi împușcați și în afara localităților, fața de varianta inițială în care autoritățile putea interveni doar în cazul în care ursul ataca în intravilan. Deputatul Konczei Csaba, de la UDMR a spus că majoritatea atacurilor urșilor au avut loc în extravilan, la stâne, și atunci era nevoie de amendamentul UDMR.

  • S-au pierdut foarte multe vieți omenești. Medici din spitale au luptat din răsputeri nu doar cu pandemia ci și pentru a salva viața oamenilor atacați de urși. S-a instalat o stare de spaimă în care trăiesc multe familii din țară. Sunt 13 județe în care ursul atacă. Marea majoritate a atacurilor s-a desfășurat în extravilan, era nevoie de acest amendament. Votul de azi e un mesaj clar, Parlamentul prețuiește viața oamenilor”, a declarat deputatul UDMR.

AUR i-a acuzat pe cei de la UDMR că își doresc un „braconaj ascuns”. „Se vrea uciderea a cât mai multor urși”, a spus deputatul Rusu Daniel Gheorghe. „Haideți atunci să nu mai lăsăm să se circule cu mașina pentru că în fiecare an mor oameni în accidente. Să dăm o lege și împotriva câinilor, care și ieri și alaltăieri au mutilat și au ucis oameni. Nu este normal să ucidem animale. Nu trebuie să facem din asta o prioritate”, a spus deputatul AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here